???header.snellinks.spring-naar.content???

Brandstichting - Galjoen - Lelystad

In de nacht van vrijdag 3 mei op zaterdag 4 mei kreeg de politie een melding van een brand bij een woning op de Galjoen in Lelystad. De brandweer wist de brand snel te blussen. Mogelijk is de brand ontstaan door een explosief. De week daarvoor heeft er een soortgelijk incident plaatsgevonden bij deze woning, waarna de woning is gesloten door de gemeente. De politie doet nader onderzoek en zoekt getuigen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 2:20 uur in de nacht van 3 op 4 mei kreeg de politie een melding binnen van brand bij een woning. De brand is vermoedelijk ontstaan door een explosief. Op 1 mei is er ook een soortgelijk incident geweest bij de woning. Hier vond rond 01:45 uur een ontploffing plaats, mogelijk ook door een explosief. De gemeente heeft de woning toen gesloten. De politie heeft beide incidenten in onderzoek.

Getuigen gezocht
Heb jij iets gezien die nacht of in de nacht van 1 mei? Of heb je camerabeelden? Denk hierbij aan bijvoorbeeld een deurbelcamera. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier (hier kunnen ook camerabeelden geüpload worden). Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000 of online.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening