Ga naar content

Alles over DigiD en controle via sms

U heeft DigiD nodig om aangifte te doen via deze website en om daarna in te kunnen loggen op Mijn Politie. Zo weet de politie zeker dat u het echt bent met wie zij informatie deelt over uw aangifte. En niet per ongeluk met iemand anders. Veiligheid voorop!

De politie is verplicht om aan het inloggen een extra controle toe te voegen. Hiervoor was eerst een sms-controle nodig, maar per 1 augustus 2017 kunt u ook de handige DigiD app gebruiken. Hoe u deze krijgt, leest u hier.
Controle via sms blijft ook mogelijk. Vraag deze op tijd aan! Het kan vijf dagen duren voor u per post de activeringscode krijgt. Voer deze code in op de website van DigiD.

Als u voor het eerst DigiD aanvraagt, kunt u meteen aanvinken dat u ook controle via sms wilt. U kunt daar ook de app downloaden. Dan is alles in één keer geregeld.

Waarom is die extra controle eigenlijk nodig?

Het is een extra beveiliging van uw gegevens. Met DigiD kunt u heel belangrijke zaken regelen. Bijvoorbeeld een uitkering of een studielening aanvragen. Stel dat iemand uw DigiD-gegevens te pakken gekregen heeft, dan kan hij/zij dankzij de extra controle toch niet inloggen. 

Hoe kan ik inloggen als ik geen mobiele telefoon heb?

Als u geen mobiele telefoon hebt, kunt u wel gebruik maken van de sms-functie. U krijgt dan een telefoontje op uw vaste lijn binnen met een ingesproken code. Hiermee kunt u inloggen.