Ga naar content

Poging liquidatie IJburg

Een 39-jarige man is in de vroege ochtend van vrijdag 27 september op IJburg zijn been geschoten. Hij werd meerdere malen beschoten, maar werd maar eenmaal geraakt. Het onderzoek loopt al een aantal maanden, maar nog steeds is onduidelijk waarom deze man doelwit was.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer verlaat die vrijdagochtend om 04:50 uur zijn huis aan de Frans Zieglerstraat om naar zijn werk op Schiphol te gaan. Het is dan nog donker. Als hij de deur achter zich dichttrekt ziet hij verderop iemand zich terugtrekken in een steeg alsof hij niet gezien wil worden. Het slachtoffer gaat op weg en merkt dan dat diegene uit de steeg achter hem aan komt.

Hij denkt meteen: dit is foute boel! De onbekende man pakt iets uit de zak van zijn jack, loopt op het slachtoffer af en begint met een vuurwapen te schieten. Het slachtoffer valt op de grond, maar staat snel weer op en begint al struikelend te rennen. Hij rent het Mata Harihof in en dan richting de brug van de Pampuslaan. De onbekende man is intussen bij iemand achterop de scooter gesprongen.

HollandiagrachtOnderweg wordt het slachtoffer een aantal maal beschoten. Bij een bruggetje is hij toen de Hollandiagracht in gesprongen. Hoewel de man diverse malen is beschoten, is hij maar eenmaal geraakt.

Signalementen

Schutter:

  • Donker trainingspak met rode strepen bij de schouders

Bestuurder scooter:

  • +/-25 jaar
  • Marrokkaanse afkomst
  • 1.70/1.75m lang
  • Normaal postuur
  • Schoudertasje over zijn linker schouder
  • Zwarte helm met bandje (zonder kingedeelte)

Scooter:

  • Blauwe scooter

Vragen

Het rechercheteam is op zoek naar antwoord op een aantal vragen:

- Het slachtoffer lijkt opgewacht te zijn. De schutter en de bestuurder van de scooter moeten voorafgaand aan het incident enige tijd in de buurt rondgehangen hebben. Wie heeft er in de vroege morgen van 27 september in de buurt van de Frans Zieglerstraat iets gezien?

- Wie heeft meer informatie over de achtergrond van dit schietincident?

Tips

Als u informatie heeft vragen wij u het tipformulier in te vullen. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of als u liever anoniem blijft, met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Bellen met de Criminele Inlichtingen Eenheid kan ook, via nummer 079-3458999.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Poging liquidatie IJburg