Ga naar content

Gewapende overval in flat Diemen

Op vrijdagmiddag 14 oktober 2013 rond 15.30 uur overvallen twee mannen een vrouw (51) in haar woning in een studentenflat aan de Rode Kruislaan in Diemen. Ze binden haar vast en willen geld en haar bankpasjes. Nadat de daders zijn vertrokken lukt het haar om de politie te bellen ondanks dat haar handen en voeten zijn vastgebonden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het is niet bekend waarom de vrouw slachtoffer is geworden. Misschien dachten de mannen dat de vrouw over veel geld beschikte. Ze zijn constant in de weer geweest om haar bankpas te zoeken en om de code van de vrouw te ontfutselen. Uiteindelijk hebben ze niet de goede code gekregen en hebben ze dus ook geen geld kunnen opnemen.

Slachtoffer

Het gaat nog steeds niet goed met de vrouw. Ze heeft moeite om de draad weer op te pakken. Ook al gaat het lichamelijk niet slecht, ze kan nog steeds moeilijk begrijpen waarom het haar is overkomen en waarom de mannen haar zo extreem hebben mishandeld.

Daders

Het zijn allebei negroïde mannen die accentloos Nederlands spreken. Vermoedelijk zijn ze zo’n 30 a 35 jaar oud en ze droegen donkerblauwe of zwarte kleding.

Flat

De overvallers zijn op de één of andere manier de hoofdingang van de flat binnengekomen. De deur daar is alleen te openen door mensen met een sleutel. De politie wil graag weten wie hen daar vrijdagmiddag 14 oktober heeft binnengelaten of achter wie ze zijn aangelopen. Dat moet ergens voor 15.30 uur zijn gebeurd.

Tips

Als u informatie heeft, vragen wij u het tipformulier in te vullen. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 of als u liever anoniem blijft, met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Gewapende overval in flat Diemen