Ga naar content

Schietincident ringweg A10

Op maandagavond 12 mei 2014 rond 21.40 uur wordt een grijze driedeurs Opel Corsa op de ringweg A10 rond Amsterdam beschoten. We zoeken niet de daders, maar de slachtoffers. Het incident staat op een filmpje dat met een mobiele telefoon is gemaakt toen op de auto werd geschoten.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op een in beslag genomen telefoon vinden we een filmpje waarin een grijze personenauto wordt beschoten. De verdachten zijn aangehouden, maar de slachtoffers van dit incident zoeken we nog. Het schietincident vindt plaats op maandagavond 12 mei op de ringweg A10 nabij de Coentunnel. De verdachten rijden in een Ford personenauto achter de grijze Opel Corsa van de slachtoffers aan. Als het de Ford lukt om naast de Opel te rijden, steekt een verdachte zijn arm uit het raam en richt hij zijn vuurwapen op de grijze Opel Corsa. Op de filmbeelden is te zien dat de verdachte de trekker overhaalt.

Getuigen gezocht

De verdachten zeggen duidelijk: "ze hebben ons een brutaliteit geflikt". Dat lijkt de aanleiding voor het schieten. Uit niks blijkt dat de daders en slachtoffers elkaar kenden. Het lijkt op een verkeersruzie met een extreme ontknoping.

ringweg A10

De identiteit van zowel de schutter als de bestuurder is bekend. Zij zijn beiden al aangehouden en één van die mannen zit ook nog vast. We weten echter nog steeds niet wie de mensen zijn die beschoten zijn.

De slachtoffers reden in een grijze driedeurs Opel Corsa met Nederlandse kentekenplaten. Het rechterachterlicht is stuk. De bestuurder is een man, naast hem zit een vrouw met een hoofddoek en achterin zou een kind of een klein persoon gezeten kunnen hebben. Het zou kunnen dat de auto door kogels geraakt is, dus mogelijk is er een garagehouder die zich kan herinneren dat hij na 12 mei zo’n auto hersteld heeft.

Grijze auto van de slachtoffers 

Het filmpje

De verdachten en de slachtoffers zijn op het filmpje al te zien als zij de Coentunnel in rijden. Door de werkzaamheden op de A10 moesten zij de afrit en oprit S101 volgen om hun weg op de A10 te kunnen vervolgen. De kans is groot dat ze uit de richting van Amsterdam Noord of Zaandam kwamen. Mogelijk wonen de slachtoffers daar. Ter hoogte van hmp 27.1 is uiteindelijk geschoten. Dit is waar de A10 over de Basisweg loopt.

afrit en oprit S101

 

Vragen

  • Wie is er op maandagavond 12 mei 2014 rond 21.40 uur getuige geweest van de beschieting vanuit een Ford op een grijze driedeurs Opel Corsa op de ringweg A10 rond Amsterdam?
  • Wie herkent zichzelf als inzittende of weet wie er in de mogelijk beschadigde auto zaten?
  • Wie kan zich herinneren dat hij/zij na 12 mei zo’n auto heeft hersteld?
  • Wie weet wat de mogelijke aanleiding van de beschieting is geweest?

 

Tips

Bent of kent u een van de slachtoffers van dit schietincident of heeft u andere informatie die mogelijk met deze zaak te maken kan hebben? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw tip telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Uw tip anoniem doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000 of via Team Nationale Criminele Inlichtingen op 079-345 8 999.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=I8nEKOhtP8c

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Schietincident ringweg A10