Ga naar content

Chantage door nep organisatie “Stop Pedo’s Now”

In een lopend onderzoek hield de politie in april 2015 een verdachte aan voor afdreiging, oplichting en witwassen. De verdachte zit in voorlopige hechtenis

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Via de datingsite Tinder.nl zocht de man, die zich voordeed als vrouw, contact met mannen. Na de eerste chatsessies op Tinder.nl  werd overgeschakeld naar Whatsapp. De contacten via Whatsapp waren seksueel getint en foto’s werden verstuurd. Tijdens deze sessies werd duidelijk gemaakt dat de vrouw van de advertentie in werkelijkheid 15 jaar oud was.

 

Hierna stuurde een zogenaamde medewerker  van de organisatie STOP  PEDO'S NOW een bericht aan de contacten om geld over te maken. Ook kwam het voor dat de contacten gebeld werden om geld over te maken. Indien niet aan het verzoek werd voldaan zouden de gegevens van de contacten bekend gemaakt worden.

 

 

 

Het onderzoeksteam vermoedt dat er meer mannen slachtoffer zijn geworden van deze manier van oplichting en wil dringend in contact komen met andere slachtoffers/mannen.

 

Discreet

Het onderzoeksteam zal de meldingen zeer discreet behandelen. Mensen kunnen aangifte doen op het adres van het politiebureau, zodat ze geen post thuis zullen ontvangen.

 

Reacties

Heeft u informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Chantage door nep organisatie “Stop Pedo’s Now”