Ga naar content

Liquidatie Mario Magan Tier

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari, 10 minuten na middernacht, wordt de 45-jarige Mario Megan Tier van dichtbij in zijn auto doodgeschoten. Hij wordt door meerdere kogels geraakt en sterft ter plekke aan zijn verwondingen. Zie het tabblad 'Voortgang' voor de update van 31 maart 2015 met nieuwe vragen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Tekst 8 februari 2014 (Bij Voortgang staat een update van 31 maart) :

Mario Magan Tier, ook wel Bolle Mario of de Spanjaard genoemd, was zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder. Hij is opgegroeid in Amsterdam en vader van twee kinderen. Hij hoorde vroeger bij de Bertelmanpleingroep. Later hield hij zich bezig met de organisatie van kickboksgala’s met zijn bedrijf Real Fighters. Hij was verdachte in een lopend onderzoek naar grootschalige handel in verdovende middelen.

Vlucht schutter

Er wordt gezien dat de schutter na de liquidatie de Des Présstraat inloopt en daarna de Pieter Lastmankade op. Getuigen zien hem voor het laatst op de hoek bij de Hendrik Jacobszstraat.

Looproute schutter

Vluchtauto

Tegelijkertijd rijdt een donkere BMW met hoge snelheid over diezelfde Pieter Lastmankade. De auto slaat de Lyceumbrug over en verdwijnt richting Olympiaplein. Vermoedelijk was dat een vluchtauto, waarmee de schutter mogelijk eerder is afgezet of na de moord is opgepikt.

Vluchtroute BMW

Dader

Het was een man met een getinte huidskleur, ongeveer 30-35 jaar oud en ongeveer 170-175 cm lang. Hij had een bol, rond gezicht en een normaal tot slank postuur. Hij was gekleed in een donkerkleurige, mogelijk gewatteerde jas en donkere jeans. Hij droeg een capuchon of muts.

BMW

De auto is een soortgelijke donkere BMW sedan uit de 7-serie en het gaat om het oude model uit de jaren ’90. De politie hoopt dat meer mensen die auto hebben gezien of meer weten over de inzittenden.

Vergelijkbare BMW

Laatste uren

De politie wil meer informatie over de laatste uren van het slachtoffer en komt heel graag in contact met mensen die weten waar Mario Magan Tier zaterdagavond is geweest en met wie.

Citroën

Hij reed die zaterdag in een soortgelijke blauwe Citroën C3 met kenteken 81-NN-XL.

Citroen met kenteken81-NN-XL

Vragen

- Wie is er in de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 februari 2015 iets na middernacht getuige geweest van de liquidatie op Mario Magan Tier (45) aan de Bertelmanstraat in Amsterdam-Zuid?

- Wie heeft de schutter op zijn vlucht gezien?

- Wie heeft de schutter voor de moord in of rond de Bertelmanstraat gezien?

- Wie heeft de donkere BMW sedan uit de 7-serie voor de liquidatie gezien of na de liquidatie zien wegrijden?

- Wie weet er meer over de inzittenden?

- Wie kan er meer vertellen over de achtergrond van de liquidatie?

- Wie weet waar Mario Magan Tier zaterdagavond 7 februari is geweest en/of met wie?

- Wie heeft Mario Magan Tier zaterdagavond 7 februari nog gesproken of gezien, mogelijk in zijn blauwe Citroën C3 met kenteken 81-NN-XL?

Tips

Heeft u informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Liquidatie Mario Magan Tier