Ga naar content

Vermissing Maurice Gerse

Sinds begin augustus 2010 wordt de destijds 33-jarige Maurice Gerse vermist. Gevreesd wordt dat hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf en niet meer in leven is. Zijn ouders, zus en vele vrienden en vriendinnen leven nog altijd in onzekerheid. Voor hen is het van groot belang dat er antwoorden komen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Sinds begin 2010 werkte Maurice Gerse als incassomedewerker voor een vastgoedbedrijf dat veel studentenkamers verhuurt. Het bedrijf, Direct Housing, zat in Amsterdam-Oost aan de Middenweg, in het verlengde van de Linnaeusstraat. De eigenaar woonde er boven en Maurice huurde een kamer bij hem, aan de achterkant.

Gaypride

Op donderdag 5 augustus 2010 belt Maurice, zoals iedere dag, nog met zijn ex-vriendin. Op vrijdag 6 augustus, hoewel ze verschillende keren belde, neemt Maurice geheel tegen zijn gewoonte niet op. Op zaterdag 7 augustus 2010 zou Maurice met vrienden meegaan naar de Gaypride. Hij laat niets van zich horen en niemand krijgt hem te pakken, ook de dagen erna niet.

Misdrijf

Op basis van de vreemde omstandigheden waaronder hij is verdwenen en wat er nu bekend is, wordt gevreesd dat Maurice het slachtoffer is geworden van een misdrijf en dat hij niet meer in leven is.

Vakantie

Zijn werkgever heeft Maurice nog thuis gezien op vrijdagavond 6 augustus 2010. Hij vertelde de politie dat ze over en weer woorden hadden gekregen. Daarop zou Maurice zijn vertrokken en hem nog gezegd hebben dat hij op vakantie ging. Dat is ook wat zijn ex-vriendin te horen kreeg toen ze bij een andere werknemer vroeg naar Maurice. Zij vond dat meteen raar, omdat hij haar niets gezegd had.

Aangifte

Na die week belde ze opnieuw naar het vastgoedbedrijf en zei weer een collega dat hij nóg een week vakantie had opgenomen. Nadat ook daarna geen reactie kwam, is zij uiteindelijk samen met zijn werkgever aangifte gaan doen van zijn vermissing. Ook zijn moeder had meteen argwaan: hij was nooit eerder alleen op vakantie gegaan, en het was niks voor Maurice om op geen enkele manier van het een op andere moment geen contact meer met de buitenwereld te hebben.

Hond

Het meest merkwaardige was wel dat hij zijn hondje zomaar had achtergelaten. De Jack Russel was al jaren zijn alles. Hij zorgde er altijd goed voor en had een vast oppasadres voor als hij bijvoorbeeld op vakantie ging. Nu was er niets geregeld en werd het hondje uiteindelijk helemaal vervuild, te midden van zijn uitwerpselen, teruggevonden op zijn balkonnetje.

Zoektocht

Er gingen geruchten dat het lichaam van Maurice Gerse misschien wel te vinden was in het pand aan de Middenweg, waar hij destijds naartoe zou verhuizen en in die tijd werd verbouwd. Of anders in de tuin van het pand waar hij officieel nog woonde. Die woning en tuin zijn door politie en defensie doorzocht, maar hij werd niet gevonden.

Middenweg

Middenweg

Incasso

Maurice inde de huur voor het vastgoedbedrijf, daar kan zijn vermissing mee te maken hebben. Misschien is hij bij zo’n incasso-klus de verkeerde tegengekomen.

Drugs

Maar de politie heeft ook naar zijn verleden gekeken. Toen hij nog niet zo lang uit huis was heeft hij in drugs gehandeld. Daar leek hij mee te zijn gestopt, maar het kan dat hij dat weer had opgepakt. Hij had duidelijk een hoger bestedingspatroon dan dat er aan geld binnenkwam. De politie wil heel graag in contact komen met mensen die kunnen vertellen over de eventuele problemen die Maurice had.

Spanje

In 2007 schijnt Maurice naar Spanje te zijn geweest. Ook over die reis wil de politie meer informatie, zoals wat hij daar nou precies heeft gedaan. In datzelfde jaar had hij ook één of meer nauwe contacten in Utrecht. Met diegene of diegenen wil de politie ook graag spreken.

Signalement

Toen hij verdween was Maurice Gerse 33 jaar. Hij was een opvallend iemand om te zien. Hij had lange zwarte haren en een Indonesisch uiterlijk. Hij had toen hij verdween een breed postuur en was 1.78 m lang.

Maurice Gerse

Maurice Gerse

Breitling

Maurice Gerse droeg een Breitling horloge, eentje met een blauwe achterplaat. De politie wil ook graag weten waar eventueel dat horloge nu is.

Breitling 

Tatoeage

Slechts enkele dagen voor zijn verdwijning in augustus 2010 liet hij op zijn gehele rechter onderarm een grote tatoeage zetten van een Sumatraanse tijger. Onduidelijk is waar hij dat heeft laten doen. Zijn ouders hebben al bij veel Amsterdamse tattooshops navraag gedaan, maar zijn niet achter de juiste tatoeëerder gekomen. Omdat een tatoeëerder vele uren met Maurice moet hebben gespendeerd, heeft hij daar misschien wel iets heel belangrijks verteld. De politie is daarom hard op zoek naar de tatoeëerder.

Tattoo

Angst

De politie denkt dat er mensen zijn uit de directe omgeving van Maurice Gerse die meer weten hoe en waarom hij zo plotseling verdween, maar daar niet over durven praten. Voor al die mensen die bang zijn om hun verhaal te doen wil de politie benadrukken dat het primair gaat om de vraag waar Maurice Gerse nu is en wat er is gebeurd.

Beloning

Door de hoofdofficier van justitie van de rechtbank in Amsterdam is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de oplossing van deze zaak.

Vragen

  • Wie weet waar de sinds begin augustus 2010 vermiste Maurice Gerse is?
  • Wie heeft er informatie over de verdwijning van Maurice Gerse?
  • Wie is er rond 6 augustus 2010 iets opgevallen rond zijn woning aan de Middenweg in Amsterdam-Oost dat met zijn vermissing te maken zou kunnen hebben?
  • Wie heeft er informatie over de reis van Maurice in 2007 naar Spanje?
  • Wie woonde en/of werkte in 2007 in Utrecht en had contact met Maurice?
  • Wie weet waar het Breitling horloge van Maurice is?
  • Wie herkent de tatoeage, kan zich herinneren deze in 2010 bij Maurice te hebben gezet of vermoedt waar Maurice in de zomer van 2010 is langs geweest om deze te laten zetten?

Tips

Heeft u informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld MIsdaad Anoniem: 0800-7000.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Op de hoogte blijven via RSS

Klik op onderstaande link om u te abonneren op de RSS feed van dit dossier.

RSS feed Vermissing Maurice Gerse