Ga naar content

Almere: moord in parkeergarage

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Op woensdag 22 februari 1995 werd de 37-jarige Glenn Crawfurd rond etenstijd in de parkeergarage onder zijn huis doodgeschoten. Glenn woonde aan de Harderwijkoever in Almere en werkte bij een bank aan de Weesperzijde in Amsterdam.

Dood in auto gevonden

Op 22 februari 1995 reed hij in zijn donkergroene Daihatsu Feroza van zijn werk naar huis. Onderweg tankte hij bij het Mobil-station aan de Gooiseweg in Amsterdam. Toen Glenn thuiskwam, parkeerde hij die in de parkeergarage onder zijn huis. Vermoedelijk werd hij doodgeschoten vlak nadat hij de auto had geparkeerd, want hij is dood in zijn auto gevonden.

Dader nog onbekend

Glenn werd geboren in Amsterdam en heette officieel Glenn Samuel Crawfurd. Er gaan verhalen rond dat Crawfurd midden jaren tachtig betrokken was bij een mislukte cocaïnedeal. Glenn was leraar fitness en aerobics. Sinds september 1992 was hij met zijn vrouw eigenaar van sportschool In Shape, aan het Ermelopad in Almere. Overdag werkte Glenn bij de bank in Amsterdam en ’s avonds in de sportschool in Almere. Tot op de dag van vandaag is niet bekend wie Glenn heeft doodgeschoten.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening