Ga naar content

Jan Groeneveld ('Jan Patat') doodgeschoten in eigen woning

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Op zondagavond 3 december 2000, omstreeks 19.30 uur, werd in zijn woning aan de Hazelaarstraat in Puttershoek (gemeente Binnenmaas), de 55-jarige Jan Dirk Albertus Groeneveld, doodgeschoten.

Van het slachtoffer is bekend dat hij frites en snacks verkocht vanuit een rijdende frietkraam. Plaatselijk was hij dan ook beter bekend onder de naam “Jan Patat”. Daarnaast handelde Jan in gouden sieraden. Dit deed hij vanuit huis, zijn frietkraam en ook onder andere vanuit een café in Roozendaal. Volgens ingewijden had Jan een grote klantenkring en kwamen bekende klanten zonder aanbellen via de keukeningang voor zaken bij hem op bezoek.
Op 3 december 2000 drongen twee gemaskeerde mannen rond 19:30 de woning van Groeneveld langs de achterkant binnen. Het slachtoffer, die op dat moment samen met zijn vrouw in de woonkamer zat, werd onder bedreiging van een vuurwapen gesommeerd om een in de gangkast van de woning aanwezige kluis te openen. Terwijl hij meeliep naar de gang werd hij door één van de overvallers neergeschoten. Jan Patat overleed ter plekke. Er werd een opsporingsonderzoek gestart maar heeft tot op de dag van vandaag niet geleid tot de oplossing van dit misdrijf.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening