Ga naar content

Haarlemmermeer: Lichaam in sloot

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Een boer ziet op vrijdag 2 oktober 1998 een lichaam drijven in het water van de Vijfhuizertocht, langs de Vijfhuizerweg in de Haarlemmermeer.

Het blijkt Kanadid Ahmed Gas te zijn, een vluchteling van 28 jaar uit Ethiopië. Kanadid is met veel geweld om het leven gebracht. Hij stond ingeschreven in een woning aan de Sumatrastraat in Amsterdam, maar leidde een zwervend bestaan. Hij reisde langs andere vluchtelingen en at vaak bij kerkgenootschappen en daklozenorganisaties. Kanadid wordt omschreven als een stille, goede en zachtaardige man. 

Op 2 april 1988 is Kanadid op Schiphol aangekomen. Hij wilde in Nederland een beter leven opbouwen en had een verblijfsvergunning tot 2003. Het slachtoffer was actief in de homoseksuele wereld en had homoseksuele contacten, onder meer in parken in Amsterdam.

Weet u wat er met Kanadid is gebeurd? Geef dit dan door.

Beloning

De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van €15.000 uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Deel uw informatie alstublieft met het coldcaseteam in Noord-Holland via telefoonnummer: 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. 

Wilt u liever anoniem blijven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Melden via ‘Roze in Blauw’
We weten dat Kanadid homoseksuele contacten had, onder meer in parken in Amsterdam. Daarom willen we ook benadrukken dat mensen die hem daarvan kennen, ook contact op kunnen nemen met onze collega’s van Roze in Blauw. Deze collega’s houden zich bezig met de bestrijding van antihomoseksueel geweld. Dit kan via de mail: rozeinblauw@politie.nl of via tel.nr. 088-1691234.

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening