Ga naar content

Overlijden Karin Grijpstra

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Vragen

07 april 2020
De kans is groot dat een eventuele dader iemand uit de lokale omgeving is. In een dorpje als Koarnjum vallen bovendien mensen van buiten heel erg op. In de afgelopen weken hebben we tientallen getuigen gesproken en hebben wij geen aanwijzingen gevonden dat er ’s nachts vreemdelingen in de buurt van de plaats delict zijn gezien. Daarom stellen we nu de volgende vragen: 

  • We willen mensen uit Koarnjum en omgeving nu vragen om na te denken of ze in hun eigen sociale kring iets hebben gemerkt dat op enige wijze met dood van Karin te maken kan hebben. Bijvoorbeeld dat in de nacht van zaterdag 22 op 23 februari iemand tussen 2 en 9 uur van huis was en daar geen logische verklaring voor heeft gegeven.
  • Of dat iemand rond die tijd met bijvoorbeeld modder op zijn kleren of lichaam is thuisgekomen of kleding kort na 23 februari heeft weggemaakt, of zich opvallend gedroeg. Het kan gaan om hele subtiele signalen, maar we horen ze heel graag.
  • Op zaterdag 22 februari, de laatste dag van haar leven, is Karin mogelijk nog boodschappen gaan doen, de politie wil graag weten of iemand haar toen heeft gezien. Ze deed die meestal bij de Poiesz of Albert Heijn in Stiens, of bij een AH in Leeuwarden in de wijk Bilgaard. Zag u haar die dag, meldt dat dan.

Niet alleen het onderzoeksteam, maar ook de familie en vrienden van Karin hebben veel vragen. Wij willen niets liever dan hen een antwoord geven op deze vragen, er achter komen wat er die nacht is gebeurd en wie er mogelijk betrokken is bij Karins dood. Daarom is het heel belangrijk dat iedereen die mogelijk iets weet wat verband kan houden met haar dood zich bij ons meldt. Dat kan bij de Opsporingstiplijn, via het online tipformulier, of desnoods anoniem.

13  maart 2020
Inmiddels heeft het team 46 tips ontvangen. De gouden tip zat daar nog niet tussen.

Daarom komen we nog steeds graag in contact met mensen

  • Die tussen 23 februari tussen middernacht en 09.00 uur ’s ochtends op De Wier zijn geweest.
  • Daarnaast spreken we ook graag mensen die in de avond en nacht in de omgeving wellicht bijzonderheden hebben gezien. Er was die avond in het dorp een toneelvoorstelling, misschien hebben bezoekers daarvan na afloop of onderweg naar huis iets gezien dat hen opgevallen is.  

U kunt dan contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070, of het tipformulier invullen. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=_JEqBD2AyaQ