Ga naar content

Van wie is dit serviesgoed?

Terwijl agenten surveilleren in IJsselstein, stuiten ze op een man die zich verdacht ophoudt. Hij blijkt inbrekersgereedschap en sieraden op zak te hebben. Op zijn verblijfsadres vinden agenten een bijzonder servies van Villeroy en Boch, dat waarschijnlijk afkomstig is van diefstal. De politie zoekt de nog onbekende eigenaar van het servies om het terug te kunnen geven en een mogelijke inbraak op te kunnen lossen. Vaak helpt dan publiciteit. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 27 maart 2019 aandacht aan de zaak.

Verdenking

Het gebeurt op dondagavond 11 november 2018. Agenten controleren die dag in de wijk Achterveld, omdat er in de weken daarvoor een stijging was van het aantal woninginbraken. Meerdere getuigen zagen rond de tijdstippen van de inbraken een verdachte blanke of lichtgetinte man van rond de 1,80 megter tot 1,90 meter lang met een smal tot normaal postuur. Als agenten de Touwlaan inrijden, zien ze een man lopen die precies voldoet aan het signalement.

De man loopt met een versnelde pas richting de Veerschipper. De agenten controleren hem en hij kan niet vertellen waarom hij zich hier bevindt. Ook is hij al bekend bij politie en justitie op het gebied van woninginbraken. Als hij wordt gefouilleerd, blijkt hij onder andere sieraden en inbrekersgereedschap bij zich te hebben. 

De agenten nemen de verdachte mee naar het politiebureau.

Inbeslagname

Vervolgens doorzoeken de agenten de woning waar de verdachte verblijft. Daar treffen ze spullen aan die vermoedelijk afkomstig zijn van inbraken, waaronder servies van het merk Villeroy en Boch. Het servies zat in een bananendoos en was ingepakt met papier van het huis-aan-huisblad het Zenderstreeknieuws van 7 november 2018 en met een opvallend roze T-shirt met een opdruk van een figuur uit de tekenfilmserie South Park.

De agenten nemen de spullen in beslag en willen ze graag teruggeven aan de eigenaar.

Vragen

Bent u de eigenaar van het servies of weet u misschien wie de eigenaar is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening