Ga naar content

Dood Mohammed Ghoumati (35) aan de Crooswijkseweg

De verdachten van het dodelijk schietincident zijn te zien op camerabeelden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Vierde verdachte schietincident Crooswijkseweg nogmaals in Opsporing Verzocht


De politie toont dinsdag 11 oktober in Opsporing Verzocht opnieuw beelden van een van de vier verdachten van betrokkenheid bij het schietincident in de vroege ochtend van woensdag 13 juli aan de Crooswijkseweg in Rotterdam.


Bij het schietincident kwam een 35-jarige Rotterdammer om het leven. Sindsdien zijn 20 rechercheurs onafgebroken bezig met het onderzoek. Door het recherchewerk zijn inmiddels drie van de vier verdachten herkend. De politie is nu nog op zoek naar de identiteit van de vierde verdachte. De politie heeft nog niemand aangehouden. Vermoedelijk komt de groep mannen uit de regio Amsterdam.


Het team is nog volop bezig met het onderzoek en krijgt graag meer informatie. De politie wil graag weten wie deze man (her)kent.

Omschrijving

Rotterdam

Mohammed ontmoet een paar jaar geleden in zijn geboorteland Marokko een Nederlandse vrouw. De twee krijgen een relatie en trouwen. Mohammed verhuist naar Nederland en trekt in bij zijn vrouw in Rotterdam. Hij vindt een baan bij een bakkerij, maar na twee jaar gaan de twee uit elkaar. Sindsdien woont Mohammed in het appartement van een kennis aan de Crooswijkseweg, samen met een aantal huisgenoten.

 

Dinsdagmiddag 12 juli 2016

Op dinsdag 12 juli 2016 heeft Mohammed samen met een huisgenoot gewinkeld in het centrum van Rotterdam. Aan het begin van de avond zijn de twee terug in het appartement. Later die avond vertrekt Mohammed naar zijn werk, een bakkerij in Rotterdam-Zuid.

 

Dinsdagavond 12 juli 2016

Mohammed hoeft maar een paar uur te werken. Tegen 22.30 uur is hij weer thuis, samen met zijn baas en tevens huisgenoot. Ook de drie andere huisgenoten zijn thuis. Het gezelschap blijft nog een paar uur wakker en gaan rond 03.00 uur naar bed.

 

Camerabeelden

Op camerabeelden is rond dat tijdstip te zien dat vier jonge mannen die nacht langs de flat van Mohammed aan de Crooswijkseweg lopen en een van hen naar het appartement wijst.

 

Trapportaal

Kort daarna zijn de vier het trapportaal van het appartementencomplex binnengegaan, naar het appartement waar Mohammed en zijn huisgenoten op dat moment lagen te slapen. Waarschijnlijk is één van de vier via het raam in het trapportaal op het balkon geklommen en heeft de andere drie binnengelaten.

 

Fataal schietincident

Wat er vervolgens in het appartement precies gebeurt is onduidelijk, maar één ding is zeker: er is geschoten en Mohammed is de enige die daarbij wordt geraakt. De hulpdiensten kunnen even later niets meer voor hem doen. Hij overlijdt rond 03.45 uur die nacht.

 

Vlucht
De vier verdachten zijn vanaf de Crooswijkseweg weggerend in de richting van de 1e Crooswijksedwarsstraat. Vanaf daar kunnen ze verschillende kanten op zijn gegaan. Mogelijk hadden ze ergens een auto klaar staan, of hebben ze zich ergens in een pand schuilgehouden.

 

Motief

Waarom de vier daders in het appartement waren is nog onbekend, mogelijk dachten ze dat er geld of drugs in het appartement lagen. Wel vermoedt de politie dat het niet doelgericht om Mohammed ging, maar dat hij de pech heeft gehad dat hij geraakt is. Waarschijnlijk had net zo goed één van zijn huisgenoten slachtoffer kunnen worden.

 

Daders
De vier verdachten zijn een paar keer gefilmd in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Het lijken alle vier mannen van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze lopen op hun gemak over straat, doen eigenlijk geen moeite om hun gezichten af te schermen van de camera. Twee van de vier zijn goed te zien als ze wijzen in de richting van het appartement.

 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening