Ga naar content

Dood Vincent Jalink

De 38-jarige Vincent Jalink is vrijdagavond 27 mei slachtoffer geworden van een liquidatie in Diemen. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

N.a.v. de uitzendingen van Opsporing Verzocht op 20 september en Bureau 020 en Bureau NH op 21 september, heeft de recherche 13 tips ontvangen. Hier zit veel informatie bij die goed bruikbaar zijn voor de rechercheurs. De camerabeelden waren niet heel scherp, maar toch zijn er namen genoemd van mogelijke mannen die te zien zijn op de beelden. De vermoedelijke daders van de liquidatie. Belangrijke informatie, die verder wordt onderzocht. Ook is er gebeld over de rode Fiat 500 die ongeveer 15 minuten voor de moord door de straat heeft gereden. Ook die tips zijn in onderzoek. 

Omschrijving

Het slachtoffer werd even na 22:00 uur op de Klipperweg meerdere keren beschoten terwijl hij met zijn 9-jarige zoontje in zijn zwarte Porsche Cayenne zat. Op straat zakte hij in elkaar. Hij is gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is overleden. Het slachtoffer is een bekende van politie en justitie.

 

Twee uur voor de liquidatie, rond 20.00 uur, zijn twee mannen in de buurt gezien van het huis van het slachtoffer. Op camerabeelden is te zien dat de mannen door de Klipperweg lopen en ze zijn gefilmd toen ze eerder die avond op een scooter reden vlak achter de Klipperweg. Van hen is het volgende signalement bekend:

 

Man 1

 • Donker getinte huidskleur
 • Tussen de 1.75 en 1.80 meter lang
 • Normaal postuur
 • Zwarte kleding

 

Man 2

 • Iets lichter getint dan de andere man
 • Ongeveer 25 jaar oud
 • Mogelijk van Surinaams of Antilliaanse afkomst
 • Zwarte jas met grote capuchon

 

De scooter waarop de mannen reden is zeer vermoedelijk in de nacht van 1 op 2 mei rond 03.30 uur gestolen op IJburg. Het blauwe kentekenplaatje is ergens tussen 26 en 27 mei gestolen vanaf de Hofgeest in Zuidoost. Na de liquidatie wordt de vermoedelijke vluchtscooter gevonden in het water aan de Overdiemerweg. Naast de scooter ligt een nog dichte jerrycan. Mogelijk hebben de daders daarmee de scooter in brand willen steken. Mogelijk hadden de daders zoveel haast dat dit niet is gelukt. Opvallend detail aan de scooter is dat er op het moment van de diefstal in de nacht van 1 op 2 mei een topkoffer en twee zijspiegels opzaten. Toen de scooter in het water werd aangetroffen zaten deze onderdelen er niet meer op. Aangetroffen sporen op de scooter worden nog onderzocht.

 

Op de Overdiemerweg, er hoogte van de spoorlijn, hebben op de avond van de liquidatie rond 21.45 uur twee mannen gestaan bij een lichtkleurig autootje. Eén van de mannen liep richting het bos en de ander richting de auto. De politie komt graag in contact met die twee mannen omdat zij wellicht de scooter en de berijders hebben gezien.

 

Vragen aan het publiek

 • Wie heeft informatie over de twee mannen op de beelden?
 • Wie heeft informatie over de aangetroffen scooter en/of de jerrycan?
 • Wie weet waar de scooter tussen het moment van de diefstal – de nacht van 1 op 2 mei – en het moment van aantreffen – 28 mei – heeft gestaan of wie er op heeft gereden?
 • Vlak voor de liquidatie reed er een rode Fiat 500 met chromen zijspiegels door de Klipperweg. Mogelijk hebben de inzittenden de daders gezien en daarom komt het onderzoeksteam graag met hen in contact.

 

Informatie kan worden doorgegeven via de opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000. En voor mensen die iets kwijt willen over de achtergrond: voer een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen: 079-345 8999.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=sHqu0_aa9EE

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening