Ga naar content

Schietincident Meibergdreef

Op maandagavond 10 oktober rond 23.30 uur vindt er een schietincident plaats op de Meibergdreef. Bij het incident lost de schutter meerdere schoten en raakt een 24-jarige man uit Amsterdam ernstig gewond. Hulpverleners reanimeren hem, maar het slachtoffer overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen. De man was een bekende van de politie.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Meer aanhoudingen verricht dodelijk schietincident Meibergdreef

De politie heeft afgelopen week meer aanhoudingen verricht in het onderzoek naar het dodelijk schietincident aan de Meibergdreef op 10 oktober 2016. De 24-jarige Isilnando Kammeron kwam hierbij om het leven.

In de eerste week van januari werden al twee verdachten aangehouden. Afgelopen dagen werden nog eens vier personen aangehouden. In totaal zitten zes verdachten in de leeftijd van 16 t/m 21 jaar vast. Vijf van hen zijn afkomstig uit Amsterdam, één van hen heeft de Belgische nationaliteit. Onder de aangehouden verdachten bevindt zich ook de vermoedelijke schutter. De overige vijf zijn aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Het onderzoek is nog in volle gang.  

Omschrijving


De schutter vluchtte op een fiets in de richting van station Holendrecht. Meerdere politie-eenheden kamden de omgeving uit en de meldkamer zette Burgernet in. Ook de politiehelikopter zocht mee. Ondanks alle inspanningen hebben is die avond geen verdachte aangehouden. 

Mogelijke aanleiding
Mogelijk is de aanleiding voor het schietincident een mishandeling eerder op de avond plaatsvond bij een horecagelegenheid aan Reigersbos. Na die mishandeling zijn het slachtoffer en een vrouw naar het Holendrechtplein gelopen. Mogelijk zijn zij daarbij achtervolgd door een of meer personen. Getuigen verklaren dat ter hoogte van metrostation Holendrecht een groep van vijf tot 7 personen gezien, waarvan een met een fiets (mogelijk een mountainbike of een BMX). Een van die personen was gewond aan zijn gezicht.
 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=krCy7zDEJPA

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening