Ga naar content

Blikken babyvoeding gestolen in Nieuwegein

Een man weet zeven blikken babyvoeding te stelen bij de drogisterij aan het Plein. Babyvoeding is prijzig en dat maakt de blikken een geliefde buit voor dieven. De politie is nog steeds op zoek naar de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 29 november 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt in de middag van woensdag 10 mei 2017. De man loopt rond 15.45 uur nonchalant de drogisterij in winkelcentrum City Plaza binnen. Hij gaat direct naar het schap met babyvoeding en wanneer hij de kust veilig acht, haalt hij een tas onder zijn jas vandaan. Deze vouwt hij rustig uit en dan stopt hij er zeven blikken babyvoeding in. Met de goed gevulde tas verlaat hij zonder te betalen de winkel.

Oogcontact

Opvallend is dat de dief even oogcontact lijkt te hebben met een andere man in de drogisterij. Aan de hand van de beelden is echter niet te bewijzen dat deze man daadwerkelijk iets met de diefstal te maken heeft en daarom is hij op het filmpje onherkenbaar gemaakt. De politie houdt wel rekening met eventuele medeplichtigheid.

Signalement van de verdachte

  • lichtgetinte man
  • leeftijd 20 tot 30 jaar
  • lengte 1,80 meter tot 1,85 meter
  • had een kort, donker baardje
  • droeg een zwarte jas
  • had een blauw shirt aan
  • droeg een grijze broek
  • had zwarte schoenen aan met witte verticale streep op de hak
  • droeg een zwarte pet met witte letters voorop.

Vragen

Herkent u de man op het beeld van de beveiligingscamera of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=X_ovUXANth8

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening