Ga naar content

Pinpasberoving Pleinweg

Op zaterdag 4 februari rond 15.15 uur wordt een 77-jarige man door een onbekende man in gebrekkig Engels aangesproken op de Pleinweg. Tien meter achter de onbekende man stond een vrouw bij een parkeerautomaat.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De man vertelde dat hij wilde parkeren, maar dat hij alleen contant geld bij zich had. Bij de parkeerautomaat kan alleen met bankpas worden betaald en of hij hem kon helpen. De man op leeftijd biedt aan te helpen.

Tijdens de pinactie wordt de 77-jarige man afgeleid en denkt dat zijn pinpas wordt ingeslikt door de parkeermeter. Voordat hij het in de gaten had waren de twee daders vertrokken in de richting van Zuidplein. Het slachtoffer, dat niet goed ter been is, weet dat het foute boel is en gaat direct naar huis om zijn pinpas te laten blokkeren. Helaas te laat, want er is in totaal een van bedrag 1000 euro van zijn rekening gepind.

Dat is nog geen half uur na de beroving gebeurd bij de pinautomaat op Zuidplein 54 te Rotterdam. We hebben duidelijke beelden van de pinner.

De aangever heeft de pinnende man op de beelden herkend als de man die hem aansprak op de Pleinweg.

 

Herkent u de man of hebt u andere informatie in deze zaak? De politie hoort het graag. Vul het tipformulier in of geef uw informatie door aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening