Ga naar content

Pinnen met in Soest gestolen bankpassen

Uit de woning van een bejaarde vrouw (89) aan het Oranjehof in Soest zijn in de maand juli 2017 een aantal bankpassen, de bijbehorende pincodes én een flink bedrag aan contant geld gestolen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje hieronder van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 10 april 2018. Al eerder besteedden de tv-programma's Bureau Hengeveld en Bureau NH van respectievelijk RTV Utrecht en RTV NH aandacht aan de zaak. Dat was in de respectievelijke afleveringen van 1 en 8 november 2017.

Wanneer de dief precies zijn slag slaat, is niet helemaal duidelijk. Op donderdag 13 juli ontdekt een medewerker van de bank dat er grote bedragen zijn gepind en neemt contact op met de vrouw in Soest. Dan blijkt dat ze haar bankpassen mist.

Insluiper

De bewoonster weet zeker dat zij zondag 9 juli overdag haar bankpas nog had. Vermoedelijk is er een insluiper geweest, tussen zondagavond 9 juli en dinsdagavond 11 juli. Mogelijk op die dinsdagavond, toen mevrouw een klap van de deur hoorde.

Pinnen

De eerste keer dat de dief één van de passen gebruikt,, is rond 01.30 uur in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 juli bij een geldautomaat in Diemen. De volgende dag verschijnt hoogstwaarschijnlijk dezelfde man bij de Mediamarkt in Rotterdam. Daar gebruikt hij de bankpas bij het afrekenen van een Macbook. Vlak daarna filmt de bewakingscamera van een casino in Rotterdam de man. In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 juli verschijnt hij bij een geldutomaat in Rotterdam. Dan is de man heel duidelijk te zien.

De politie gaat ervanuit dat het in alle gevallen om dezelfde man gaat.

Signalement

  • donkere huidskleur
  • ringbaardje
  • kaal
  • had een zonnebril op
  • droeg een groene pet met logo van tijgerkop 'Paris' .

Vragen

Herkent u de man of weet u misschien wie hij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ESOFER7eiGA

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening