Ga naar content

Gewapende overval op tankstation

Slechts twintig seconden heeft de dader nodig voor de overval op het tankstation in de Zevenhuizerstraat. Toch weet hij veel geld buit te maken. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal hieronder. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht van 11 oktober 2017.

Overvaller dreigt met mes

Het gebeurt vrijdagmorgen 11 augustus 2017. Op bewakingsbeeld is te zien hoe de man die ochtend met een helm op zijn hoofd de shop van het tankstation binnenkomt. Hij bedreigt de medewerkster van dienst met een mes en dwingt haar het geld uit de kassa in een plastic tas te doen. Dan rent hij snel naar buiten en al met al duurde dat dus nog geen twintig seconden.

De overvaller is vlak daarna door een bewoner gezien op de Zadelmakerstraat. Vanaf dat moment is niet duidelijk waar hij heen is gefietst. Dit kan in de richting van het Schothorsterpark zijn, maar hij kan ook zijn weg zijn vervolgd via het fietspad.

Signalement overvaller

De dader droeg een opvallende, niet veel voorkomende helm. Het gaat om een Scorpion Exo-400 sting, een integraalhelm met witte en groene figuren en strepen. Daarbij kan de plastictas van JD Sports, waar de medewerkster het geld in moest doen, een aanwijzing zijn.

Vragen

Heeft u aan de hand van de tas en of helm een idee wie deze overvaller kan zijn? Of heeft u hem met helm op zien fietsen door Hoogland of misschien in Park Schothorst of omgeving? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=nBvzBYgcsMI

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening