Ga naar content

Man pint met gestolen pas in Rotterdam: wie herkent hem?

Een 86-jarige man wordt vrijdag 16 juni, slachtoffer van een babbeltruc. Korte tijd later pint deze man 1.250,00 euro van zijn rekening. Wie herkent de man?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op vrijdag 16 juni 2017, rond 13:15 uur, kocht de man krasloten aan de servicebalie in de Jumbo aan de Hesseplaats te Rotterdam. Hij betaalde met zijn ING bankpas. Mogelijk is hier over zijn schouder de pincode afgekeken. Hierna is hij naar het metrostation Hesseplaats gegaan om met de metro naar huis te gaan.

Op dit perron werd de bejaarde man op zijn rug getikt en aangesproken door een man. Hij had een briefje van 5 euro in zijn hand en zei tegen de bejaarde man dat hij dit had laten vallen. De bejaarde man heeft het briefje aangepakt en pakte zijn portemonnee om het geld erin te doen. De man zei tegen de het slachtoffer dat hij de portemonnee maar even aan hem moest geven dan zou hij het geld er wel voor hem in doen. Ondanks dat de bejaarde man zei dat hij dit niet wilde is in een fractie van een seconde mogelijk toch de pinpas uit de portemonnee gehaald. De bejaarde man zei dat de man weg moest gaan, wat de man ook heeft gedaan.

Aan het begin van het perron stond een man met een wit shirt aan. Waarschijnlijk horen de mannen bij elkaar, omdat de man met het witte shirt met beide handen zwaaide naar de verdachte en vervolgens wegrende. Deze man heeft waarschijnlijk de pincode van het slachtoffer afgekeken.

Toen het slachtoffer zijn portemonnee weer pakte, zag hij dat zijn bankpas was weggenomen.
Hij is direct naar de ING bank op de Binnenhof gegaan maar daar hoorde hij dat er al in totaal 1.250,00 euro met de bankpas was opgenomen uit betaalautomaten van de ING en ABN AMRO Bank op de Imkerstraat, te weten:

-  900 euro om 13.34 uur
-  100 euro om 13.35 uur
-  250 euro om 13:39 uur

Rechercheurs zijn een onderzoek gestart en komen daarbij graag in contact met getuigen.

Signalement van de man die het slachtoffer aansprak:
- Donker getinte man
- Mager postuur
- Tussen de 30 en 40 jaar oud
- Donker golvend haar
- 170-172 cm lang
- Waarschijnlijk donker gekleed
- Van deze man zijn helaas geen beelden.

Signalement van de vermoedelijke handlanger:
- Donker man
- Stevig postuur
- Mogelijk wat ouder dan de andere man
- Deze man staat goed herkenbaar in beeld

Vragen

- Herkent u de dader?
- Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident?
- Of heeft u andere informatie die ons verder kan helpen?

Bel dan met 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=5nk8tTuFLd0

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening