Ga naar content

Poging doodslag verkeerstwist Van der Madeweg

De politie is op zoek naar de bestuurder van een voertuig dat op donderdagavond 1 maart 2018 betrokken is geweest bij een geweldsincident op de Van der Madeweg in Duivendrecht.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 17.45 uur rijdt het slachtoffer in zijn auto over de Flinessestraat in de richting van de Van der Madestraat als een ander voertuig (een grijskleurige Hyundai) hem rechts inhaalt. Het slachtoffer wil de bestuurder van dit voertuig aanspreken op zijn inhaalmanoeuvre en rijdt het voertuig klem. Als hij uitstapt om met de bestuurder in gesprek te gaan, ziet hij het voertuig opeens op zich af komen rijden. Het slachtoffer wordt niet meteen geraakt, maar er ontstaat wel schade aan zijn auto. Vervolgens rijdt het voertuig achteruit en vervolgens nogmaals op het slachtoffer in. Omdat het slachtoffer op dat moment voor het voertuig staat, belandt hij op de motorkap. Hij pakt de ruitenwissers vast om grip te houden, terwijl het voertuig met een snelheid van ongeveer zestig à zeventig kilometer per uur over de Van der Madeweg rijdt. Vlak voor de Joan Muyskenweg valt het slachtoffer van de motorkap op de grond. Hij ziet hoe het voertuig keert en nog een keer op hem af komt rijden. Hij wordt dit keer niet geraakt. Daarna rijdt het voertuig weg via de Joan Muyskenweg in de richting van de Amstel. Het slachtoffer raakt gewond bij het incident.

Het voertuig is vastgelegd op camerabeelden en betreft een grijskleurige Hyundai. De recherche wil graag weten wie de auto op het moment van het incident bestuurd heeft. De bestuurder zou een brildragende blank zijn geweest in de leeftijd van 20 tot 28 jaar oud. Tevens zouden er twee vrouwen in het voertuig hebben gezeten: een zat naast de bestuurder, de ander op de achterbank.

 

Vragen

Herkent u het voertuig op de beelden, weet u wie er op het moment van het incident in het voertuig zaten of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in. Ook als u getuige bent geweest van dit incident, maar nog niet met de politie heeft gesproken, komt de recherche graag met u in contact.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening