Ga naar content

Update: personen mishandelen supporter Ajax in Hilversum

Op het station in Hilversum slaat een groep personen een supporter van Ajax in elkaar. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

De enige verdachte die zich nog niet bij de politie heeft gemeld en die we dus nog zoeken is een:

 • man
 • met een blanke huidskleur
 • een slank postuur
 • kort, donkerbruin haar
 • hij droeg een donkere zonnebril
 • had een zwart T-shirt aan met korte mouwen
 • droeg een lichtkleurige driekwart broek met een donkere riem en
 • had lichtkleurige sneakers (instappers) aan.

In verband hiermee besteedde Bureau NH op 28 maart 2018 nogmaals aandacht aan de zaak.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 28 maart 2018 van RTV NH tv-programma Bureau NH.

Openlijk geweld

Op het station in Hilversum slaat op zondag 8 mei 2016 een groep op dat moment nog bij de politie onbekende personen een supporter van Ajax in elkaar. De  politie stelt een onderzoek in, maar kan tot nu toe niet achter de identiteit van één van de daders komen. De zaak is dus al wat ouder, maar de politie geeft de hoop niet op en  probeert nogmaals met hulp van het publiek de verdachte te vinden. 

Slachtoffer

Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Assen. Hij is die zondag met een vriend op weg van Doetinchem naar Amsterdam. Ajax speelt die dag uit tegen De Graafschap. Op het station van Hilversum stappen ze uit om iets te eten te kopen. Het slachtoffer loopt in z'n eentje naar de Albert Heijn To Go, zijn vriend blijft op het perron. 

Als hij in de stationshal loopt, komt hij een groep van ruim tien personen tegen. Ze zijn wat rumoerig en roepen wat over het misgelopen landskampioenschap van Ajax. Van het ene op het andere moment vallen ze de Assenaar aan. Een aantal mannen en vrouwen delen rake klappen uit. Het slachtoffer loopt door de mishandeling zwaar lichamelijk letsel op:

 • een gebroken oogkas
 • blauwe ogen een gebroken neus en
 • meerdere zwellingen en kneuzingen in zijn gezicht.

Verdachten

De mishandeling staat op bewakingsbeeld. We toonden de beelden van de verdachten op deze site, op ons YouTube-kanaal, op Facebook en in de tv-programma's Bureau Hengeveld en Bureau NH van respectievelijk RTV Utrecht en RTV NH. Dat leverde grotendeels het gewenste resultaat op, namelijk: een afspraak van op één na alle verdachten met de recherche voor verhoor.

Vragen

 • Herken u de verdachte?
 • Weet u misschien hoe hij heet en / of waar hij woont?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Jk8oysIloFo

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening