Ga naar content

Liquidatie Goran Tasić Piet Mondriaanstraat

Donderdagavond 15 maart wordt op de Piet Mondriaanstraat in Amsterdam-West de 46-jarige Goran Tasić doodgeschoten. De Serviër is dan pas een klein uur op Nederlandse bodem. De politie zoekt naar in ieder geval één verdachte en specifieke getuigen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 21.00 uur landt Goran Tasić die donderdag in Amsterdam, hij is met het vliegtuig vanuit Stockholm gekomen. Vanaf luchthaven Schiphol neemt hij een taxi naar de Piet Mondriaanstraat, waar hij even na 22.00 uur aankomt. Vlak nadat de taxi is vertrokken, horen buurtbewoners daar schoten. Voor een flat zien ze op straat een man liggen: Tasić. Hij blijkt te zijn neergeschoten en is zwaargewond. Tasić overlijdt in het ziekenhuis.

Gevonden vuurwapen
De vermoedelijke schutter is na het schietincident weggerend richting een steegje naast garageboxen. Een getuige vertelt de politie later dat hij de donker geklede man naar een sloot zag lopen en toen een plons hoorde, alsof er iets in het water werd gegooid. Nog diezelfde avond zoeken duikers daar in het water en vinden een vuurwapen. Het betreft een Agram Lüger 9 millimeter, een semiautomatisch pistoolmitrailleur. Dit vuurwapen wordt nog onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Specifieke getuigen
Kort na het schietincident, rond 22.15 uur, ziet een getuige een man en een vrouw vanuit de richting van metrostation Postjesweg over het pad langs de sloot lopen. Op dat moment moet de vermoedelijke schutter vanaf de Piet Mondriaanstaat die kant op zijn gerend, richting de sloot. Deze man en vrouw hebben hem naar alle waarschijnlijkheid daar gezien. De twee zijn daarna doorgelopen de Piet Mondriaanstraat in. Het onderzoeksteam heeft nog niet met deze mensen gesproken. Mogelijk wonen ze daar in de buurt en hebben ze, zonder het te beseffen, belangrijke informatie over dit schietincident. Het onderzoeksteam wil de man en de vrouw daarom spreken.

Algemene getuigenoproep
Naast de specifieke getuigen spreekt het onderzoeksteam natuurlijk ook graag andere mensen die iets gezien en/of gehoord hebben van het schietincident, maar dit nog niet gedeeld hebben. Aan de Piet Mondriaanstraat ligt een bouwterrein. Mogelijk heeft de schutter zich daar voorafgaand aan de komst van Goran Tasić zich daar verstopt. Het team hoort graag of u daar iemand die donderdagavond 15 maart gezien heeft.  

Man in voetgangerstunnel A10
Daarnaast wil het onderzoeksteam ook weten wie de man is geweest die kort na de liquidatie door de voetgangerstunnel onder de snelweg A10 richting het Ramada-hotel is gelopen. Deze man droeg een glimmende zwarte nylonachtige jas. Hij had een niet-glimmende capuchon over zijn hoofd, mogelijk van een hoodie die hij onder de jas droeg. Het team houdt er rekening mee dat deze man iets met de moord maken had.

Conflicten in drugshandel
Het onderzoeksteam heeft het vermoeden dat Goran Tasić doelbewust naar de Piet Mondriaanstraat is gelokt. Het heeft er alle schijn van dat de schutter hem daar opwachtte met als doel hem te liquideren. Het team wil dan ook graag weten met wie hij daar een afspraak had. Daarnaast zijn er sterke aanwijzingen, bij zowel de Nederlandse als de Servische politie, dat Tasić zich bezig hield met de handel in drugs, met name tussen Nederland en Scandinavië. Een conflict in deze handel is hem waarschijnlijk fataal geworden. Tasić ging veel om met mensen uit Servië en het team vermoedt dat de daders of daders ook een Servische achtergrond hebben.

Beloning
De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning van €20.000 uitgeloofd voor de tip die leidt tot oplossing van deze zaak.

Informatie?
Heeft u informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=BLCGdcNAzEY

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening