Ga naar content

Overvallers stelen exclusieve horloges

Na anderhalf jaar onderzoek arresteert de politie een 41-jarige man uit Den Haag voor de gewapende overval op een distributiecentrum in De Bilt. Bij die overval maken de dieven meerdere zeer exclusieve horloges buit.. De politie hoopt met hulp van het publiek de andere vier verdachten te vinden. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 14 maart 2018. Ook tv-programma Team West van Omroep West besteedde aandacht aan de zaak.

De overval vindt plaats in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november 2016. Rond 02.00 uur bellen vier overvallers aan bij de intercom van het distributiecentrum aan de Universiteitsweg. De poort gaat open en de mannen sluipen het bedrijf binnen. 

Bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden is te zien hoe vier overvallers de drie aanwezige medewerkers overmeesteren. Na een tijdje arriveert een vijfde man met de vluchtauto, een gestolen BMW. Dan komen de overvallers naar buiten met twee witte kisten en een tas met daarin de buit.

Buit

De overvallers stelen meerdere horloges van het exclusieve merk Audemars Piquet én rijbewijzen en paspoorten gestolen. 

Beloning

De verzekeringsmaatschappij looft een beloning uit voor de tip die ervoor zorgt dat de complete buit weer gevonden wordt.

Arrestatie

Op 9 maart 2018 arresteert de politie in het onderzoek naar de overval één verdachte.

Vragen

Heeft u tips of andere belangrijke informatie die kan helpen de vier nog gezochte mannen en / of de buit te vinden? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen en ook de beloning niet wilt, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Tips over de identiteit van de mannen zijn zeer welkom. Let wel: de politie heeft geen tips nodig over de kleding en handschoenen die de daders dragen! 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=g9_fObUPmzs

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening