Ga naar content

Verdachten overval snackbar Galileiplantsoen gezocht

De recherche is nog op zoek naar een verdachte van een overval op een snackbar aan het Galileiplantsoen in Amsterdam-Oost van zaterdagavond 20 oktober 2018.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Verdachte aangehouden voor overval snackbar Galileiplantsoen

De recherche heeft op maandag 15 april een 24-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een snackbar aan het Galileiplantsoen op zaterdagavond 20 oktober 2018.

 

Op die betreffende avond zijn rond 21.00 uur twee medewerkers in de snackbar aan het werk als er plotseling twee mannen binnen komen. Eén van hen heeft een vuurwapen. De man met het pistool blijft voor de balie staan, terwijl de andere man direct op de balie springt. Er wordt geld geëist en onder bedreiging van het vuurwapen wordt de kassalade geopend en één van de overvallers haalt geld uit de lade. De bedreigde medewerker grijpt in een impuls het vuurwapen uit de handen van één van de overvallers en smijt het weg. Hierop vluchten beide mannen, met wat geld uit de kassa, weg.

De recherche start na de overval een uitgebreid onderzoek. Beelden van de overvallers worden onder meer getoond in de opsporingsprogramma’s Bureau NH, Bureau 020 en Opsporing Verzocht. Dit levert weliswaar tips op, maar dankzij het recherchewerk is de identiteit van één van de overvallers bekend geworden. De verdachte zit vast voor verhoor en het onderzoek naar de tweede overvaller wordt voortgezet.

Indien mensen informatie hebben over de overval, dan kan dit gemeld worden via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.

 

 

Omschrijving

Zaterdagavond rond 21.00 uur zijn twee medewerkers in de snackbar aan het werk. Omdat het rustig is, gaat één medewerker naar achteren om op te ruimen. De andere medewerker is achter de toonbank aan het werk. Hij ziet dat er twee mannen binnen komen, waarvan één een pistool in zijn handen heeft. De man met het pistool blijft voor de balie staan, terwijl de andere man direct op de balie springt. Vrijwel meteen schreeuwt hij tegen de medewerker dat hij geld wil. Hij probeert zelf de kassa te openen, maar dit lukt niet. Hierop opent de medewerker de kassa voor hem. Vervolgens pakt hij het geld uit de kassa en geeft dit aan de man die met het pistool voor de balie staat. De man met het pistool is zo druk bezig met het wegstoppen van het geld dat de medewerker besluit om het wapen uit zijn handen te trekken. Hierop vluchten allebei de mannen naar buiten en rennen weg. De medewerker ziet dat de twee verdachten elk een kant op rennen en gaat achter één van de mannen aan, maar kan hem helaas niet bijhouden.

Van de twee verdachten zijn de volgende signalementen bekend:

Verdachte 1 (met pistool)

- donkergetinte man;
- normaal postuur;
- ongeveer 20 jaar oud;
- 1.65 – 1.70 m lang;
- zwart haar;
- droeg een zwarte jas met capuchon;
- zwarte handschoenen.

 

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening