Ga naar content

Gijzeling Boskoop / pinnen Waddinxveen

Op zaterdag 21 juli werd een 23-jarige man op het parkeerterrein Sint Janshof in Boskoop door twee gewapende mannen overvallen en gegijzeld in zijn eigen werkbus. Hij moest onder bedreiging zijn telefoon, pinpas en sleutelbos afgeven. Een van de overvallers vertrok met zijn spullen. De ander bleef zo'n drie kwartier bij het slachtoffer in de bus, in afwachting van een bericht van zijn medeverdachte over de pintransactie waar hij mee bezig was.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Uit onderzoek blijkt dat de overvaller die er met de spullen vandoor ging, bij een geldautomaat in Waddinxveen probeerde te pinnen met de gestolen pas. Omdat de bank ongebruikelijke dingen zag gebeuren met de rekening, werd deze geblokkeerd en mislukte de transactie. De verdachte die achterbleef in de bus, ging er toen vandoor. Hij dreigde nog wel om het slachtoffer iets aan te doen als hij alarm zou slaan. Uit angst heeft het slachtoffer dan ook even gewacht voordat hij de politie durfde te waarschuwen.  

Aanhoudingen
De recherche hield twee mannen van 17 en 21 jaar uit Gouda en Waddinxveen aan. Zij zitten nog vast. De verdachte die bij het slachtoffer in de bus is gebleven en hem onder bedreiging zijn pincodes liet vertellen, wordt nog gezocht. Deze man is te zien op camerabeelden. Hij was op de fiets en heeft spullen van het slachtoffer in het water gegooid bij de hefbrug in Boskoop. Door duikers zijn later onder andere de autosleutels van het slachtoffer terug gevonden.
Er is in dit onderzoek een zwarte opoefiets van het merk Gazelle aangetroffen. Mogelijk is dit de fiets waarop de verdachte al fietsend te zien was op de brug. 
De Tomos snorfiets is door de recherche in beslag genomen. Degene die in Waddinxveen probeerde te pinnen met de pas van het slachtoffer, heeft op deze Tomos gereden. 

Vragen

Tips? Bel de politie.
Herkent u de verdachte? Of herkent u de fiets en de snorfiets en weet u wie hierop gereden hebben of wie ze in het bezit hebben gehad? Deze informatie kan waardevol zijn voor het oplossen van deze zaak. De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening