Ga naar content

Vermissing 79-jarige Mona Baartmans uit Delft

De 79-jarige mevrouw Baartmans is sinds zondag 23 september vermist nadat zij een bezoek had gebracht aan haar man in verpleeghuis Houtwijk aan de Architect Duikerstraat in Den Haag. Vanaf 16.30 uur is zij daar vertrokken, samen met iemand die in de op de foto getoonde zwarte Renault Megane rijdt. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van mevrouw Baartmans.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op maandagmiddag 24 september werd er alarm geslagen. De schoonmaakster ontdekte toen dat mevrouw Baartmans niet thuis was. De medicijnen die ze zondagavond nog had moeten innemen, lagen nog in huis. Er is toen meteen alarm geslagen en de politie is met een zoektocht begonnen. Er is buurtonderzoek gedaan, er is op plaatsen gezocht waar mevrouw Baartmans vaak komt en duikers hebben in de grachten van Delft gezocht. Alles zonder resultaat. De familie en de politie maken zich grote zorgen om haar. Mevrouw Baartmans is slecht ter been, loopt met een rollator en heeft dringend medicijnen nodig.

Aanhouding in Oud-Beijerland
Op zondag 30 september is een 60-jarige man in zijn woning aan de Zadelmaker in Oud-Beijerland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van mevrouw Baartmans. De auto van de verdachte, een zwarte Renault Megane, werd op vrijdagavond 28 september in beslag genomen.De verdachte zit op dit moment in beperkingen, hetgeen inhoudt dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Zijn voorarrest is sinds woensdag 17 oktober met 90 dagen verlengd.
Op zondagavond 23 september rond 18.00 uur en 19.00 uur heeft de zwarte Renault Megane geparkeerd gestaan in het gebied van de Oost Voorstraat, de Karel Doormanstraat en de Vlietkade in Oud-Beijerland, of in de omgeving daarvan. Een belangrijk en opvallend detail bij deze auto is de rode schildpad op het dashboard van de auto. 
 

Vragen

Het rechercheteam heeft de volgende vragen:
Wie heeft mevrouw Baartmans nog gezien na zondagmiddag 23 september om 16.30 uur, al dan niet in combinatie met de zwarte Renault Megane?
Wie heeft haar na dit tijdstip nog gezien bij haar woning aan de Maria van Reigersberchstraat in het centrum van Delft?  
Wie heeft de zwarte Renault Megane op zondagavond 23 september geparkeerd zien staan in de omgeving rond de Oost Voorstraat, de Karel Doormanstraat of de Vlietkade in Oud-Beijerland?
Wie heeft de auto in de buurt van de woning van de verdachte aan de Zadelmaker in Oud-Beijerland gezien in de periode van zondag 23 september t/m vrijdag 28 september?
Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Uw tip doorgeven bij de Whatsapp tiplijn kan via 06-17214856. In deze zaak is het Team Criminele Inlichtingen ook bereikbaar voor tips via 06-57876279.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening