Ga naar content

Dader voortvluchtig van schietincident Kralingen

Op woensdag 17 oktober 2018 wordt een 64-jarige man meerdere malen beschoten. Hij overlijdt acht dagen later in het ziekenhuis, zonder nog bij kennis te zijn geweest. De schutter, die er vandoor gaat op een scooter, klapt tijdens zijn vlucht op een auto. Hij laat de scooter achter en gaat te voet verder.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Kruising
Rond 11.00 uur die ochtend staat het slachtoffer met zijn zilvergrijze Volkswagen Polo stil bij de kruising Oudedijk - Willem Ruyslaan, wanneer de dader het vuur opent. De bestuurder van de Polo wordt meerdere keren geraakt, maar zijn bijrijder blijft wonderwel ongedeerd.

Getuigenoproep
De politie vermoedt dat het hier gaat om een afrekening in het criminele milieu. Het slachtoffer is de 64-jarige Moon Tong Choi, een bekende van de politie. Maar waar het de identiteit van de schutter betreft, is alle hulp nog welkom. Heeft u de schutter gezien, heeft u een idee wie hij kan zijn of heeft u bewakings- of dashcambeelden uit de omgeving? Meld u dit dan alstublieft bij de politie.

Aanrijding
Na het schietincident vlucht de dader op een scooter in de richting van de Kralingsezoom. Op de ’s Gravenweg, in het verlengde van de Oudedijk, botst hij op een rijdende auto. De klap is zo hard dat de schutter gewond kan zijn geraakt, maar dat is niet direct aan hem te zien: hij staat snel weer, raapt waarschijnlijk zijn tas en het vuurwapen op en vlucht te voet verder. Mogelijk loopt hij daarbij mank.

Oranjeboomstraat
Uit bewakingsbeelden van kort voor de liquidatie, blijkt dat de dader het slachtoffer is gevolgd vanaf in elk geval de omgeving van diens woning. Hij reed daarbij al op de scooter, een Gilera Runner, die de nacht ervoor was gestolen vanaf de Oranjeboomstraat in Rotterdam-Zuid.

Overgespoten
De Gilera Runner was van oorsprong rood, maar is in de uren voor de liquidatie in matzwart overgespoten, vermoedelijk provisorisch met spuitbussen. Heeft u informatie over het overspuiten of over wie dat mogelijk heeft gedaan, of weet u iets over de diefstal in de Oranjeboomstraat, laat het de politie weten.

Capuchon over pet
Tijdens zijn vlucht verloor de dader al op de Oudedijk zijn helm. Het gaat om een zwart met bordeauxrode helm van het merk BKR met een kleurloos, transparant vizier.
De dader droeg een donkerkleurig jack of vest. Nadat hij zijn helm verliest, is te zien dat hij een donkerkleurige pet op had met daar overheen een capuchon.

In de gaten gehouden
De politie heeft aanwijzingen dat het slachtoffer al in de gaten werd gehouden in de uren of dagen vóór de aanslag op zijn leven. Dat zou dan gebeurd zijn in de zelfde omgeving als waar het schietincident plaatsvond, aangezien het slachtoffer daar in de buurt woont – in de omgeving dus van de Willem Ruyslaan, de Oudedijk en de Lusthofstraat.

Beelden uploaden
Heeft u de schutter of andere verdachte personen gezien daar in Kralingen op woensdagochtend 17 oktober of mogelijk in de dagen ervoor, laat het de politie weten. Beschikt u over dashcam- of bewakingsbeelden waar mogelijk betrokken op staan, dan kunt u die direct uploaden via de website van de politie.

 

Vragen:

Wie weet wie de man is die met de scooter op de auto klapte en te voet verder vluchtte?

Wie heeft informatie over de aanleiding van het schietincident?

Wie herkent de Gilera Runner of de BKR-helm en/of kan die aan de verdachte linken?

Wie heeft gezien dat in de nacht van 16 op 17 oktober de Gilera Runner werd meegenomen vanaf de Oranjeboomstraat? De scooter stond in het midden van de straat tussen de rijbanen geparkeerd.

Wie heeft gezien dat iemand de rode scooter in matzwart overspoot?

Wie heeft relevante beelden, gemaakt op woensdagochtend 17 oktober of in de dagen ervoor, van de omgeving van de Willem Ruyslaan, de Oudedijk of de Lusthofstraat?

Wie heeft iets gezien van het schietincident en/of van de dader?

Omschrijving

De politie vermoedt dat het hier gaat om een afrekening in het criminele milieu. Waar het de identiteit van de schutter betreft, is alle hulp nog welkom. Heeft u hem gezien, heeft u een idee wie hij kan zijn of heeft u misschien bewakings- of dashcambeelden uit de omgeving? Meld u dit dan alstublieft bij de politie.

Gegevens

Helm en Scooter TGO Ruys

Kleding:
Donkerkleurig jack of vest. onder zijn helm waarschijnlijk een donkerkleurige pet met daar overheen een capuchon.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening