Ga naar content

Groep jongens berooft man IJmeer Rotterdam

Zaterdagavond 26 mei mishandelde een groepje jongens rond middernacht een 57-jarige man en stalen ze zijn telefoon. Ze omsingelden hem op het IJmeer in Rotterdam-Nesselande, nadat ze hem waren achtervolgd vanaf metrostation De Tochten. Twee weken geleden toonden we de geblurde beelden van de verdachten. Inmiddels heeft een aantal jongens zich gemeld. Naar de identiteit van twee van de jongens zijn wij nog op zoek. Daarom tonen wij hen nu herkenbaar.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Een half uur eerder hadden de man en een groep jongens woorden gehad op metrostation Beurs. Daarna waren de verdachten en het latere slachtoffer in aparte treinstellen in de metro richting Nesselande gestapt. Bij station De Tochten stapte de man uit, en wachtten vier jongens hem op bij de uitgang. Hij liep door, maar de groep ging intimiderend achter hem aan. Om de hoek vanaf de Tochtenweg naar het IJmeer, gingen ze in een cirkel om hem heen staan en sloten ze hem in.

Toen begon het slaan. De man wist één jongen een klap terug te geven, maar met z’n allen waren ze duidelijk in het voordeel. Het slachtoffer kreeg vuistslagen op zijn hoofd, en toen hij viel werd hij tegen zijn armen en benen geschopt. Tijdens de mishandeling viel zijn telefoon uit zijn zak. Een van de jongens raapte die op, en de hele groep ging er vandoor in de richting van het Naardermeer.

Wij hopen dat de laatste twee jongens zich melden, of kijkers die de verdachten herkennen. Laat het de recherche weten. Informatie doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Vragen

Wij hopen dat de jongens zich melden, of kijkers die de verdachten herkennen. Laat het de recherche weten.
Informatie doorgeven kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via onderstaand tipformulier.

Gegevens

Huidskleur:
Donker
Postuur:
Tenger en gespierd, 3 opvallend lang

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening