Ga naar content

Drie autodiefstallen in één etmaal in één plaats

Vanaf de Gondel en de Schouw in Lelystad zijn in één etmaal in totaal drie personenauto's gestolen, twee Volkswagens en een Citroën. De politie zoekt de nog onbekende dieven en de gestolen auto's. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Daar is de politie voor. Altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van Omroep Flevoland. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 4 april 2019 van tv-programma Bureau Flevoland.

In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 februari is er vanaf de Gondel in Lelystad een Volkswagen Up! gestolen. Later op die middag is er opnieuw een Volkswagen Up! gestolen. Ditmaal is de auto ontvreemd vanaf de Schouw in Lelystad. Na de melding van de diefstal van deze twee Volkswagen Up’s, kwam er nog een melding binnen van een autodiefstal die nacht. Dit keer ging het om een zwarte Citroën. En ook die is gestolen vanaf de Schouw in Lelystad.

De recherche doet onderzoek naar deze diefstallen. Mogelijk is er een verband. Let wel: de auto’s op de foto’s bij dit bericht zijn niet de gestolen auto’s, maar auto’s van hetzelfde type.

Vragen

  • Heeft u iets van de diefstallen gezien of weet u misschien wie er achter zitten?
  • Heeft u vóór de diefstallen op de Schouw en de Gondel in Lelystad iets verdachts gezien dat mogelijk iets met de diefstallen te maken heeft.
  • Heeft u de gestolen auto’s na de diefstallen ergens gezien of weet u misschien waar ze gebleven zijn? Let wel: de mogelijkheid bestaat dat er na de diefstallen valse kentekenplaten op zijn gezet.
  • Heeft u de kentekenplaten van de gestolen auto’s ergens gezien? Het betreft NB-384-B, NB-897-L en SH-276-L.

Twijfel de niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Wilt u liever uw naam niet zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Met het reactieformulier op deze pagina  kunt u uw tip ook online aan ons doorgeven. Of doe het via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ZJf_sgiG4mY

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening