Ga naar content

Mannen stelen ruim 10.000 euro van verward persoon

Een wat verwarde man uit Soesterberg raakt op straat in gesprek met een andere man. Die komt daarna een aantal keren bij hem op bezoek. Niet voor de gezelligheid, zo blijkt later. De man neemt elke keer de bankpas van het slachtoffer mee en pint samen met een handlanger ruim 10.000 euro van de bankrekening van het slachtoffer. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 3 april 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Dader 'leent' bankpas van slachtoffer

Na de eerste ontmoeting op 21 november 2018 komt de man een aantal keren op bezoek bij het slachtoffer. Na elk bezoek valt het de bewoner op dat zijn bankpas steeds ergens anders ligt. In eerste instantie wijt hij dat aan zijn verwardheid. 

Een familielid beheert de bankzaken van het slachtoffer. Hem valt een paar dagen later op dat er ruim 10.000 euro van de rekening is verdwenen. Hij laat de pas blokkeren en vertelt het aan het slachtoffer. Die beseft dan dat dit het werk moet zijn van de man die hem een aantal keren heeft bezocht.

Twee daders

Uit bewakingsbeelden van de pintransacties blijkt dat het gaat om twee daders. Eén van de twee herkent het slachtoffer als de man die bij hem langs is geweest. Zijn identiteit is inmiddels bekend. De andere man wordt nog gezocht.

Signalement van de nog gezochte verdachte

  • man
  • blanke tot lichtgetinte huidskleur
  • stevig postuur
  • had kort, donker, grijzend haar
  • droeg een donkere gewatteerde jas met schuine stiknaden en eenritssluiting met gekleurd touwtje
  • had een blauwe broek aan
  • droeg grijze sportschoenen met witte zoolrand.

Slachtoffer opgenomen

De geestelijke gezondheid van het slachtoffer heeft er erg onder te lijden gehad. Zo erg zelfs dat hij momenteel is opgenomen in een centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Help mee de man te vinden, die dit mede op zijn geweten heeft.

Vragen

Herkent u de verdachte? Twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=aE1H4aLfPqE

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening