Ga naar content

Paard bijna gestikt door touw

Een man ziet in een weiland een paard staan dat lijkt te stikken. De merrie staat met een strak touw vastgebonden aan een hek. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 10 april 2019 van het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Dier in nood

Een voorbijganger ziet op zaterdagochtend 20 oktober 2018 in een weiland aan de 's-Gravensloot in Woerden een paard staan dat in nood verkeert. Het valt hem op dat de merrie door drie andere paarden wordt getrapt. De merrie is met een blauw / oranje touw vastgebonden aan het toegangshek. Het touw zit zo strak dat het dier ogenschijnlijk aan het stikken is. Kennelijk hebben de andere drie paarden dit door en willen zij haar losmaken door te trappen. De voorbijganger heeft een stanleymes bij zich, waarmee hij het dier bevrijdt. Vervolgens belt hij de politie.

Verwondingen

Agenten gaan er direct op af en zien bloedsporen op het hek. Ze zien dat de merrie met haar rechter achterbeen trekt en dat zij meerdere verwondingen heeft. Mogelijk zijn die ontstaan doordat ze zichzelf met 'hulp' van de andere paarden probeerde los te maken.

Dierenarts

De 66-jarige eigenaar van de merrie neemt haar mee. Ze gaan naar de dierenarts, waar het dier een week stalrust voorgeschreven krijgt. Het paard is inmiddels helemaal hersteld, al heeft het de eigenaar 700 euro gekost. Het had heel anders kunnen aflopen als de passant niet in de buurt was geweest en niet het touw had doorgesneden.

Getuigen

Op bewakingsbeeld van de naastgelegen waterzuivering is te zien dat die zaterdag rond 09.05 uur een man met een klein hondje in beeld komt. Zij lopen een paar minuten rond. Daarna komt een jongen op de fiets langs. Hij rijdt twee rondjes, tot de man en het hondje zijn verdwenen. Dan fietst de jongen richting het weiland. Het hek valt buiten het zicht van de camera. Om 09.15 uur rijdt een donkerkleurige stationwagen langs.

De politie spreekt graag met de mensen die op de bewakingsbeelden te zien zijn. Zij kunnen goede getuigen zijn.

Vragen

 Bent u één van de getuigen? Of weet u misschien wie het paard heeft vastgebonden? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=yPHcIIwVDt0

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening