Ga naar content

Woning beschoten en poging daartoe

Een woning aan de normaal gesproken rustige Gezichtslaan in Doorn is in 2017 beschoten met een automatisch vuurwapen. Uit nieuwe informatie zou blijken dat de beschieting rechtstreeks samenhangt met wat een getuige een dag eerder zag: een man die met een heel zwaar wapen door de straat liep. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip! Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 23 april 2019. Een dag later besteedde ook RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak.

Er waren al eerder incidenten rond de bewuste woning. Waarschijnlijk hebben de bedreigingen te maken met een conflict in een zeer zwaar crimineel milieu.

Beschieting

Het gebeurt op donderdagavond 29 juni 2017. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe die avond rond 22.45 uur een zwarte Seat Leon Cupra voorbijrijdt. Vijf minuten later verschijnt de auto met daarin vermoedelijk de schutter weer in de straat. Plotseling klinken schoten. Iemand met een automatisch vuurwapen neemt een vrijstaande woning onder vuur. Kogels vliegen door een raam naar binnen. Gelukkig raakt er niemand gewond. Wel schampt een kogel de stoel van een buurvrouw, waarin zij vaak zit te lezen.

Nadat de schoten zijn gelost, zien we een tweede man paniekerig wegrennen. De politie komt eropaf, zet de straat af en zoekt met speurhonden naar de dader of daders. Die zijn echter spoorloos verdwenen.

Heel zwaar wapen

Uit nieuwe informatie blijkt dat een dag ervoor een man met een heel zwaar wapen door de straat heeft gelopen. Dat was dus op woensdag 28 juni. Het wapen zou een groenachtige buis hebben gehad, soortgelijk aan het wapen op de foto. In slechts tien minuten tijd reed rond 19.00 uur vijf keer een grijze Peugeot 308 stationwagen voorbij. Mogelijk heeft in die auto de man met het wapen gezeten.

Signalement

Getuigen hebben van die persoon een signalement kunnen geven:

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd vermoedelijk rond de 40 jaar
 • opvallend forse en grote lichaamsbouw
 • lengte zo’n 1.90 meter
 • een flapoor
 • kort, zwart haar
 • droeg een donkerkleurige zomerjas.

Vragen

 • Weet u wie de man is die heeft geschoten?
 • Weet u wie de mannen op de bewakingsbeelden zijn?
 • Herkent u de betrokken auto’s in relatie tot de verdachten?
 • Weet u wie de forse man met flapoor is, die met een zwaar wapen bijna op het verkeerde huis vuurde?
 • Heeft u andere informatie over de bedreigingen?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=VajZZeEwmNA

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening