Ga naar content

Bumperklever schiet op medeweggebruiker A20

Op zaterdagochtend 1 december 2018 ontstond er een levensgevaarlijke situatie op de A20. Terwijl een man naar huis reed, werd hij beschoten door de inzittenden van een zwarte Volkswagen Up. De kogel raakte de zijkant van de auto en is zelfs in de bestuurdersstoel terecht gekomen. Gelukkig kwam het slachtoffer met de schrik vrij, maar de politie beschouwt het incident als poging doodslag of moord. Inmiddels heeft de politie op 8 april een verdachte aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord en de politie zet het onderzoek voort.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Geïrriteerde weggebruikers
De daders reden met een hoge snelheid achter het slachtoffer, die de afrit Schiedam nam. Toen ze moesten afremmen om op dezelfde baan in te voegen op de A20, raakten de inzittenden geïrriteerd; naast het bumperkleven, seinden ze ook met hun lichten.

Afrit Schiedam geschoten
Ze trokken vervolgens een wapen bij de stoplichten onderaan de afrit. Bij deze afrit is het slachtoffer rechtsaf geslagen en zijn belagers links. Ze zijn vervolgens terug de A20 opgereden richting Hoek van Holland. De mannen hadden een donkere huidskleur en zijn vermoedelijk tussen 18 en 30 jaar oud.

NFI
De kogel en de huls zijn gevonden en voor onderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut.
Heeft u de mannen met de Volkswagen Up zien rijden en/of vermoedt u wie zij zijn? Bel dan de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of mak gebruik van het tipformulier. U kunt uw tip ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening