Ga naar content

Wie plaatste granaten Schiedamsedijk en Schiedamseweg?

Zaterdag 23 maart plaatste een man handgranaten bij een souvenirwinkel op de Schiedamseweg. Donderdag 28 maart was er een ontploffing bij een shishalounge op de Schiedamsedijk. De politie vermoedt dat er een verband is tussen deze twee incidenten. Er zijn beelden van de verdachte. Wie herkent deze man?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Handgranaten
Zaterdagochtend rond 9.00 uur viel een voorbijganger op de Schiedamseweg iets op; bij een souvenir- en waterpijpenwinkel zaten twee handgranaten aan het rolluik vast. De politie is een onderzoek gestart naar de reden van het plaatsen van de granaten bij deze winkel. 

Explosief
Donderdag heeft een explosief voor schade gezorgd aan een pand aan de Schiedamsedijk en een aantal geparkeerde auto’s. Een vrouw ontdekte die ochtend dat haar auto een kapotte ruit had. Dat bleek bij twee andere auto’s ook het geval. Hierop werd het onderzoek gestart. Er werden bij het rolluik van de horecagelegenheid fragmenten van een ontploft explosief gevonden. 

Verband
Handgranaten bij een souvenirwinkel en een ontploffing bij een horecagelegenheid. Situaties die onacceptabel zijn. Zeker ook, omdat er woningen in de directe omgeving zijn. De politie vermoedt dat er een verband is tussen deze twee incidenten.

Tip de politie
Weet u wie de verdachte is die zaterdagochtend 23 maart handgranaten plaatste? Was u getuige van de incidenten? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan aub contact met ons op via 0800-6070 of stuur uw tip via Whatsapp naar 06-10000012 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening