Ga naar content

Politie zoekt inbrekersgroep Rotterdam en Capelle ad IJssel

Schuifdeuren forceren en bakstenen door ruiten gooien; dat was de werkwijze van de inbrekers die in Rotterdam en Capelle a/d IJssel om een bedrijf binnen te komen. De politie onderzoekt de inbraken en roept getuigen op zich te melden

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van zaterdag 16 februari op zondag 17 februari moest rond 2.45 uur de apotheek aan de Spoorlaan in Capelle het ontgelden en even later, rond vier uur het filiaal aan de Imkerstraat in Zevenkamp. De inbrekers forceerden beide keren de schuifdeuren. De volgende nacht om 3.15 uur was de apotheek in Zevenkamp nog een keer aan de beurt. In de nacht van zondag op maandag was iets over twaalven de medicijnwinkel aan de Sinclair Lewisplaats aan de beurt, ook hier werden de deuren eruit geduwd, en vervolgens die zelfde nacht om vijf uur de apotheek aan de Marshallweg, daar gingen bakstenen door de ruiten.

De verdachten gaan steeds op dezelfde manier aan het werk. Ze rijden op scooters, gooien ramen in bij het bedrijf en nemen de kassalade mee. Ze hebben donkere kleding aan en een capuchon op. Bij alle inbraken is er geld meegenomen.

Inmiddels hebben we drie verdachten vast zitten, van wie er 1 weer buiten is maar verdachte blijft., maar vermoedelijk gaat het om een groep van zo’n 5 tot 10 jongeren in de leeftijd van vermoedelijk 17 tot en met 23 jaar.

We doen onderzoek naar de inbraken die begonnen bij apotheken, met in eerste instantie vooral Rotterdam-Oost als doelwit. Daarna bleek dat de groep hun werkgebied steeds groter maakt. Er werd onder andere werd ingebroken in Nieuwerkerk ad IJssel, Pijnacker, Bergschenhoek, en Zevenhuizen.

Getuigen gezocht
Er is meteen een onderzoek gestart in de vorm van een buurtonderzoek en het uitkijken van camerabeelden. De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. Ook al waren de inbraken deels in de nachtelijke uurtjes, hopelijk zijn er toch mensen die iets hebben gehoord of gezien. Als u iets weet of mogelijk de personen op de beelden herkent, kunt u bellen met 0900-8844 of onderstaand tipformulier invullen.

 

Afbeeldingen