Ga naar content

overval drogist Hoofddorpplein

De politie is op zoek naar twee jongens die ervan worden verdacht op maandag 21 oktober 2019 een drogist aan het Hoofddorpplein te hebben overvallen.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 10.00 uur komen de twee jongens de drogist binnen en lopen direct naar een medewerker toe. De medewerker schrikt: één van de jongens draagt een masker dat bijna zijn hele gezicht bedekt. Vervolgens haalt de andere jongen snel een groot mes tevoorschijn en bedreigt de medewerker met het mes. De jongens dwingen de medewerker een kassalade te openen en vervolgens pakt de jongen met het mes geld uit de kassa. Hij stopt het geld in een klein, wit plastic tasje dat de jongen met het masker bij zich heeft. Het blijft niet bij die ene kassalade, ook een tweede kassa moet door een andere medewerker geopend worden en halen de jongens leeg. Vervolgens vluchten de twee op een snorfiets.

Op camerabeelden is te zien dat de jongens voor de overval aankomen rijden op de snorfiets. De jongen die later het masker draagt, heeft het masker dan nog niet op en allebei de jongens komen dan duidelijk herkenbaar in beeld. Ook is te zien dat de man met het masker een groot mes uit de buddyseat van de snorfiets haalt en in zijn jas stopt. Dit is een ander mes dan waarmee de medewerker werd gedreigd. De signalementen van de verdachten:

Verdachte 1 (droeg masker)
-              Tussen de 16 en 20 jaar oud;
-              Licht getinte huidskleur;
-              Fors postuur, buikje;
-              Droeg zwarte kleding en een doodshoofd/skelet-masker voor neus en mond tijdens de overval.

Verdachte 2 (dreigde met mes)
-              Tussen de 16 en 20 jaar oud;
-              Licht getinte huidskleur;
-              Normaal postuur;
-              Donker haar;
-              Droeg donkere kleding tijdens de overval.

De snorfiets waar de jongens op zijn gevlucht, is een uur na de overval, rond 11.00 uur, aangetroffen in de Wittgensteinstraat. Dit naar aanleiding van een tip van iemand die de Burgernet-melding over de overval had gehoord. Deze snorfiets blijkt tussen 18 en 21 oktober gestolen te zijn bij een garage in de Romerostraat.

Vragen

De recherche wil uiteraard graag weten wie de verdachten zijn en heeft de volgende vragen:
- Wie (her)kent de verdachten?
- Wie weet waar de verdachten verblijven?
- Wie heeft de verdachten gezien op de dag van de overval?
- Wie weet meer over de diefstal van de scooter?
- Wie heeft gezien dat de snorfiets op 21 oktober 2019 tussen 10.00 en 11.00 uur in de
   Wittgensteinlaan geparkeerd werd?
- Wie heeft in de periode tussen 18 oktober en 21 oktober mogelijk iets gezien van of dat te
   maken kan hebben met de diefstal van de scooter in de Romerostraat?

Herkent u de mannen op de beelden of heeft u andere informatie in de zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

 

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening