Ga naar content

Overval vorig jaar op supermarkt Swammerdamsingel Schiedam

Ruim een jaar geleden, op woensdag 27 december, zat rond 21.00 uur de vader van de eigenaar van deze supermarkt op een stoel bij de kassa, toen twee jongens met bivakmutsen de winkel binnen kwamen. Een van hen liep gelijk naar de toonbank, toonde een groot mes en eiste geld van de man. Met een flesje water probeerde het geschrokken slachtoffer de stekende bewegingen van de overvaller af te weren, en riep luid om hulp. Toen het slachtoffer om de toonbank heenliep in de richting van de overvallers, renden zij zonder buit de winkel uit in de richting van de Voltastraat. Ondanks dat de omgeving gelijk is uitgekamd, zijn de daders niet gevonden.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Volgens getuigen zijn de 2 daders zijn rond 160/165 lang. Beiden droegen bivakmutsen, de verdachte met het grote mes droeg een blauw exemplaar. Ze hadden allebei een zwarte parkajas aan en de overvaller met de blauwe bivakmuts droeg een zwarte broek.


Belangrijke getuigen

Het is inmiddels een poos geleden, maar we willen toch nog een poging doen om de daders van deze poging overval te pakken. Misschien herkennen bekenden van de daders hen op de camerabeelden aan hun postuur of manier van bewegen. En ondanks eerdere oproepen is het ons nog niet gelukt om in contact te komen met mogelijk belangrijke getuigen: een man en een vrouw van ongeveer 20 tot 30 jaar oud. Zij stonden die avond enige tijd onder de lantaarnpaal bij het bruggetje op de Snelliussingel. Dat bruggetje ligt tegenover de ingang van de seniorenflat.

Vragen

Bent of kent u dit stelletje? Of heeft u andere informatie over deze overval en dit nog niet met de recherche gedeeld? Neem dan contact op met ons. Dat kan via onderstaand tipformulier of via de opsporingstiplijn 0800-6070

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening