Ga naar content

Overvaller MCD Supermarkt Capelle gezocht

Zaterdag 9 juni was een lekkere zomerse dag. Maar de toen 17-jarige caissière van de MCD-supermarkt aan het Maria Daneelserf  in Capelle Schollevaar denkt niet graag terug aan die dag. Toen zij rond 16.30 uur een klant achter de kassa een klant hielp, zag ze vanuit haar ooghoek iemand naar haar toe lopen.  Een man met een zwarte bivakmuts bleef schuin voor de kassa staan, pakte een zwart pistool uit zijn zak en richtte dat op het meisje.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

"Doe de la open, ik wil geld", dreigde de man. Maar omdat de medewerkster met een klant bezig was, ging dat niet. De man eiste nogmaals geld, en zette zijn dreigement kracht bij door het wapen door te laden en dichter bij haar hoofd te plaatsen. De jonge vrouw gaf nogmaals aan dat het op dat moment niet kon, waarop de overvaller besloot zonder buit te vluchten. Hij rende de winkel uit en ging linksaf in de richting van het Kleine Inezerf. Volgens getuigen en camerabeelden is hij vanaf daar linksaf de steeg ingevlucht terug richting het Filomeentje Erf, waar hij ook vandaan kwam voor hij de supermarkt inliep.

De man sprak zonder accent en bleef heel rustig. De caissière had het idee dat het mogelijk om een plastic vuurwapen ging.


Signalement:
Jonge man, niet ouder dan 20 jaar
1.80 tot 1.85 lang
zongebruind of getint
Grijs vest, capuchon op
Zwarte broek
Donkere gympen
Zwarte bivakmuts
Zwart vuurwapen
Plastic Aldi tasje
Weg in de richting van de Scholver

Hopelijk wordt de overvaller ondanks zijn bedekte gezicht herkend aan z’n postuur, loopje of kleding.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening