Ga naar content

Gewelddadige woningoverval Schellingwouderdijk

De recherche is bezig met een onderzoek naar een gewelddadige woningoverval op een ouder echtpaar aan de Schellingwouderdijk.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Verdachte gewelddadige woningoverval Schellingwouderdijk aangehouden

Op zondag 8 juli 2018 wordt een ouder echtpaar op gewelddadige wijze overvallen in hun woning aan de Schellingwouderdijk. In het uitgebreide onderzoek naar deze woningoverval is op 24 juni 2019 een verdachte aangehouden.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli 2018 ligt het echtpaar in hun woning te slapen, wanneer er rond 04.00 uur plotseling vier mannen in de slaapkamer staan. Ze zeggen op zoek te zijn naar onder meer computers en laptops, iets wat het stel niet in huis heeft. Eén verdachte blijft bij de slachtoffers in de slaapkamer en de anderen doorzoeken de woning. Het echtpaar wordt hardhandig vastgebonden en met wat persoonlijke spullen gaan de verdachten er vandoor.

Kort na de overval wordt de bankpas van het echtpaar gebruikt bij een geldautomaat aan het Waterlandplein en dit staat op beeld. In de hoop de pinnende persoon te vinden zijn de camerabeelden getoond in de opsporingsprogramma’s Bureau 020, Bureau NH en Opsporing Verzocht. Met resultaat: er kwamen veel tips binnen en enkele van die tips leiden tot de aanhouding van een 16-jarige Amsterdammer. Deze verdachte zit nog in voorlopige hechtenis.

Met deze aanhouding stopt het onderzoek natuurlijk niet en de recherche spreekt nog steeds graag met mensen die informatie hebben over de daders of over de overval op zich. Mogelijk belangrijk aanknopingspunt is de trouwring van één van de slachtoffers die is gestolen. Het gaat om een ring met daarin de tekst ‘Kees 27-03-1998’. Rechercheurs horen het graag als iemand deze ring heeft gezien of hij ergens te koop is aangeboden. Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.

Omschrijving

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juli 2018 ligt het echtpaar in hun woning te slapen, wanneer er rond 04.00 uur plotseling vier mannen in de slaapkamer staan. Ze zeggen op zoek te zijn naar onder meer computers en laptops, iets wat het stel niet in huis heeft. Eén verdachte blijft bij de slachtoffers in de slaapkamer en de anderen doorzoeken de woning. Het echtpaar wordt hardhandig vastgebonden en met wat persoonlijke spullen, waaronder een trouwring, antieke horloges, een gouden schakelketting en een bankpas, gaan de verdachten er vandoor. Het echtpaar weet zichzelf los te maken waarna ze de politie bellen. Ze houden verwondingen over aan de woningoverval en zijn erg ontdaan over het feit dat ze dit op hoge leeftijd nog hebben moeten meemaken.

Kort na de overval wordt de bankpas van het echtpaar gebruikt bij een geldautomaat aan het Waterlandplein. Hier zijn camerabeelden van. Op een scooter komen twee personen aanrijden. Eén van hen stapt af en is vrij goed herkenbaar vastgelegd door de camera. De recherche vermoedt dat de twee mannen op de scooter betrokken zijn bij de woningoverval. Naast de camerabeelden is van de overvallers bekend dat zij alle vier een donker getinte huidskleur hadden, rond de 20 jaar oud zijn, dat zij volgens de slachtoffers met een Surinaams accent spraken en drie van de vier verdachten waren vrij klein, vermoedelijk kleiner dan 1.70 meter lang.

Het vermoeden bestaat dat de daders met twee scooters bij de woning zijn gekomen, maar dat zij maar met een scooter zijn vertrokken. In het riet aan de Schellingwouderdijk is namelijk een gestolen scooter aangetroffen die er de avond voor de woningoverval nog niet lag. Het gaat om een groene Vespelini La Souris met het kenteken DNF65H. De scooter is ruim een week voor de overval gestolen vanaf de Blankensteinstraat in Amsterdam. Rechercheurs vermoeden dat deze gestolen scooter niet wilde starten toen de daders weggingen en dat hij daarom gedumpt is in het riet. 

De recherche spreekt graag met mensen die informatie hebben over de daders of over de overval. Mogelijk belangrijk aanknopingspunt is de trouwring van één van de slachtoffers die is gestolen. Het gaat om een ring met daarin de tekst ‘Kees 27-03-1998’. Rechercheurs horen het graag als iemand deze ring heeft gezien of hij ergens te koop is aangeboden. Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie door te geven via het onderstaande tipformulier.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening