Ga naar content

Overvaller Trekpleister in Eindhoven gezocht

Op woensdagmiddag 13 maart 2019 overvalt een man, gewapend met een mes, de Trekpleister aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. Hij gaat er uiteindelijk zonder buit vandoor, de medewerkers van de drogisterij blijven hevig geschrokken achter.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Overval
De man komt rond 16.00 uur de winkel binnen lopen. Er zijn dan enkele medewerkers aanwezig Na binnenkomst, richt de man zich direct tot één van de medewerksters. Hij heeft dan een mes in zijn hand en zegt haar de kassa te openen. Eén van de collega’s van de bedreigde medewerkster weet echter de overvalknop in te drukken en zodra de dader dat in de gaten heeft gaat hij er vandoor. Zonder buit.

Signalement
Er is een goed signalement van de dader, ook vanwege duidelijke camerabeelden die de politie voor het onderzoek veilig heeft kunnen stellen. Zie uiteraard ook de foto bij de bericht. De man had wel het grootste deel van zijn gezicht bedekt.

Signalement: Man, blank en blauwe ogen. Hij praatte opvallend zacht Nederlands. Hij droeg een opvallende regenjas (blauw met opvallende groene, roze en paarse strepen – zie foto). Verder had hij een blauwe (wijd model) regenbroek aan, witte schoenen en een zwarte muts en col op het hoofd.

Vragen

De politie is op zoek naar getuigen van de overval of mensen die mogelijk iets weten dat er mee te maken heeft.
Een aantal specifieke vragen:
- Wellicht zijn er mensen die de man voor of na de overval in de omgeving van de Petrus Canisiuslaan in Eindhoven hebben zien lopen. Hij droeg natuurlijk een zeer opvallende regenjas.
- Wellicht zijn er mensen die de man herkennen aan de hand van zijn foto en kleding.
- Mogelijk hebben mensen andere opvallende en/of verdachte zaken gezien in de omgeving ten tijde van de overval.
Deze mensen wordt dringend verzocht om contact op te nemen met de politie. Dat kan via het bijgevoegde tipformulier.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=Ljyi0wFyAQ8

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening