Ga naar content

Overvaller geldwisselkantoor Western Union gezocht

De politie zoekt de overvaller van het geldwisselkantoor Western Union aan de Schiedamseweg in Rotterdam. Er zijn goede beelden van deze overval. Wie herkent deze overvaller die een baliemedewerkster bedreigde en er met veel geld vandoor ging?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op donderdag 21 juni 2018 even voor 10.00 uur komt een medewerkster van Western Unionbank aan de Schiedamseweg bij het filiaal aan. Het geldwisselkantoor is nog dicht dus doet zij het rolluik omhoog waarna zij de deur wil openen. Ze merkt dat er iemand achter haar staat en als ze om kijkt ziet ze een donkere man die de capuchon van zijn jas over zijn hoofd heeft getrokken. Hij zegt tegen haar dat zij moet doen wat hij zegt omdat hij iets bij zich heeft. Hij loopt vervolgens met haar mee naar binnen. Bij een volgende deur voelt zij iets in haar rug prikken en moet zij het alarm uitdoen. In de ruimte met de kluizen dwingt hij haar deze te openen. Hij stopt zakken geld in een Jumbotas en zegt tegen de baliemedewerkster dat zij onder het bureau moet gaan zitten en daar minimaal 5 minuten moet blijven. Als de vrouw haar collega’s en de politie alarmeert is de man ervandoor met veel geld.

De man is op diverse camera’s vastgelegd. Duidelijk is dat hij is gekomen via de Jan Kruijfstraat en via die straat ook weer is weggegaan.

Signalement: Bruine huidskleur, kleine tatoeage onder zijn oog, donkere jas met bontrand langs de capuchon. De man had één handschoen aan en een gele plastic tas van de Jumbo bij zich.

Wie herkent de man op de foto, heeft hem voor of na de overval gezien of kan meer vertellen over deze zaak? Uw tips kunt u met de politie delen via de Opsporingstiplijn: 0800-6070 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem:0800-7000.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening