Ga naar content

Geweldsincident Kanaaldijk

In de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april 2019 heeft op de Kanaaldijk in Diemen een ernstig geweldsincident plaatsgevonden. De politie is op zoek naar een verdachte.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 07.30 uur komt de melding binnen dat op de Kanaaldijk tussen Diemen en Driemond iemand is aangesproken door een hevig geëmotioneerde vrouw die hulp nodig zegt te hebben. Politie-eenheden snellen zich naar de locatie en treffen daar inderdaad de vrouw aan. Het betreft een toeriste die samen met een vriendin in Nederland op vakantie is. Het slachtoffer is echter alleen op de dijk en geeft aan haar vriendin kwijt te zijn. Agenten maken een zoekslag in de omgeving en treffen de vriendin gelukkig al snel aan. Deze vrouw blijkt verschillende verwondingen te hebben en is tevens deels ontkleed.

De slachtoffers vertellen dat zij vrijdagavond in een bar in het centrum van Amsterdam (Wallengebied) een man hebben ontmoet. Ze drinken wat drankjes met hem en belanden op een gegeven moment in zijn auto. Rond 02.35 uur komen ze langs het Amsterdam Rijkkanaal op de Kanaaldijk in Diemen terecht. Wat er zich vervolgens afspeelt in de auto, weten de vrouwen niet precies meer. De vrouwen geven aan dat er uiteindelijk ruzie ontstaat en de man één van de vrouwen in het voertuig mishandelt. Hij slaat en schopt haar, onder andere in haar gezicht. Haar vriendin weet rond 07.05 uur uit de auto te vluchten en later kan zij iemand op straat om hulp vragen. Rond 07.50 uur wordt haar vriendin door toegesnelde agenten aangetroffen. De man in de auto heeft haar achtergelaten en is zelf weggereden. De vrouw is gewond en moet ter controle naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Signalement verdachte

De vrouwen omschrijven de man als:

- Man;
- Licht getinte huidskleur;
- Tussen de 20 en 30 jaar oud;
- Ongeveer 1.80 meter lang.

Er zijn beelden van de man samen met de vrouwen in het centrum van Amsterdam. Op die beelden is te zien dat hij de volgende kleding droeg:

- Donker petje;
- Donker bomberjack;
- Onder de jas draagt hij een roze/oranje shirt. Op dit shirt staat een witte tekening met in het midden de letter ‘R’;
- Donkere spijkerbroek;
- Goudkleurige gympen.

De man reed in een kleine, donkerkleurige auto.

Beelden verdachte

Er zijn dus beelden van de man en de vrouwen voordat zij zijn auto in gaan, er zijn echter geen beelden van wat er daarna in de auto plaatsvond. De vrouwen hadden gedronken en weten zelf ook niet precies meer wat er in de auto gebeurd is. Ondanks dat het voor een groot deel onduidelijk is wat er zich in de auto heeft afgespeeld, blijft het een feit dat één van de vrouwen behoorlijk letsel heeft opgelopen. Het onderzoeksteam graag weten wat haar precies is overkomen en daarom worden de beelden van de verdachte getoond. Dit zijn wel beelden waarop zijn gezicht onherkenbaar is gemaakt. De verdachte krijgt hiermee de kans om zijn kant van het verhaal te komen vertellen. Doet hij dit niet, dan loopt hij het risico dat de beelden volledig herkenbaar getoond worden.

Vragen

Informatie delen

Herkent u de man op de beelden of heeft u andere informatie in deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening