Ga naar content

Jongeman fraudeert met persoonlijke gegevens

Op 3 oktober 2019 wordt een pakketje met daarin een smartphone afgeleverd bij een woning aan de Nachtegaallaan in Culemborg.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Dit betreft echter geen bestelling die de bewoners hebben gedaan. Op 4 oktober 2019 verschijnt dan een donkergetinte jongeman aan de deur en zegt dat hij van de koeriersdienst is. Hij ‘komt  het pakketje ophalen omdat er een fout is gemaakt’. De bewoners hebben direct door dat het een oplichter is. De jongeman weet echter de benen te nemen. 

 

*Lees meer over hoe je identiteitsfraude kan herkennen, wat je moet doen als je slachtoffer bent geworden en hoe je het kan voorkomen. Deel bijvoorbeeld bij handel op internet, zoals op marktplaats, geen foto’s of afbeeldingen van een identiteitsbewijs, bankpas of andere foto’s van persoonsgegevens. En als je een onbekend pakketje krijgt, neem dan gelijk contact op met de verstuurder.

Vragen

Wie herkent deze jongeman?   

Video staat om 18.30 uur (20 november) online. 

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=7gSdyKyPXjw

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening