Ga naar content

Bankpasfraude Amsterdam

De recherche is op zoek naar twee mannen die ervan verdacht worden dat zij de bankpas van een jonge Amsterdamse vrouw hebben misbruikt.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

In juli 2019 ontmoet de jonge Amsterdamse vrouw in Zaandam een man met wie ze het goed kan vinden. Na wat gezellig contact zegt hij een idee te hebben over hoe ze samen wat geld kunnen verdienen. De vrouw is te goeder trouw. En ook wanneer de man om haar bankpas en gegevens vraagt, ziet ze niet direct argwaan. Dit verandert wanneer er eind juli flinke bedragen naar haar rekening overgemaakt worden, die vervolgens worden opgenomen. In contact komen met de eerst zo vriendelijke man lukt de jonge vrouw vervolgens niet meer.

Van één van de opnames bij een geldautomaat in Amsterdam, zijn camerabeelden. De recherche wil graag weten wie deze twee mannen zijn. Uiteraard wordt daarnaast ook onderzoek gedaan waar het geld vandaan is gekomen en wie de man is met wie de jonge vrouw in contact kwam.

Vragen

Hebt u informatie over de twee mannen op de beelden of over deze zaak? Neem dan contact op met de recherche via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie te delen via het onderstaande tipformulier of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening