Ga naar content

Dodelijk schietincident Langbroekdreef

Woensdagavond 18 september 2019 vond op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost een schietincident plaats. De 32-jarige Kelvin Maynard raakte hierbij zwaargewond en overleed ter plaatse. De recherche doet uitgebreid onderzoek naar dit dodelijk schietincident en spreekt graag mensen die (mogelijk) meer informatie hebben over de zaak.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Op dinsdag 19 november heeft het arrestatieteam (AT) een 22-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de dood op Kelvin Maynard. Tijdens een doorzoeking in zijn woning wordt een vuurwapen aangetroffen. De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor het voorhanden hebben van een vuurwapen. De verdachte heeft sinds zijn aanhouding in volledige beperkingen gezeten maar die zijn inmiddels opgeheven.

Op donderdag 21 november heeft het AT een 28-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de dood van Kelvin Maynard. Tijdens een doorzoeking in zijn woning zijn verschillende digitale gegevensdragers in beslag genomen. De verdachte is vandaag op last van de officier van justitie heengezonden.

Het is de derde aanhouding in het onderzoek. Eerder meldden wij al dat er op 14 november een verdachte is aangehouden aan op verdenking van witwassen. Deze verdachte is heengezonden op 15 november.

Het onderzoek naar de moord op Kelvin Maynard gaat in volle gang door.

Omschrijving

Kelvin Maynard reed die woensdagavond iets na 20.30 uur in zijn auto op de Langbroekdreef toen hij onder vuur werd genomen door iemand op een motorscooter. Zijn auto kwam daarna tot stilstand tegen de gevel van brandweerkazerne Anton. Op de kazerne was personeel aanwezig: Maynard werd direct gereanimeerd en andere hulpdiensten werden ingeschakeld. Dit mocht echter niet meer baten en Maynard overleed even later.

Direct na het schietincident is een uitgebreid onderzoek gestart. De recherche heeft al met meerdere getuigen gesproken en komt graag in contact met andere mensen die (mogelijk) meer weten over dit schietincident, maar dit nog niet met de politie hebben gedeeld. Vooral over de laatste uren van Maynards leven is nog het een en ander onduidelijk.

Laatste uren

Kelvin Maynard heeft woensdagmiddag mogelijk tussen 13.00 uur en 14.30 uur een ontmoeting gehad op Groeneveen in Amsterdam-Zuidoost. De recherche wil graag weten wie hij daar eventueel ontmoet heeft. Dit hoeft niets met zijn dood te maken hebben gehad, maar mensen die hem daar hebben gesproken of gezien, kunnen wel heel belangrijk zijn voor het onderzoek. Daarna heeft hij zijn vrouw en een van zijn kinderen opgehaald en ze naar huis gebracht in Wormerveer. Rond 18.30 uur ’s avonds had hij vervolgens mogelijk wederom een ontmoeting, nu in de omgeving van Patrick’s Catering op de Bijlmerdreef, ook in Amsterdam-Zuidoost. Personen die meer weten over deze ontmoeting, spreekt de recherche ook graag. Rond 19.00 arriveerde Maynard op het Wethouder de Roosplein, vlakbij metrostation Gein.

Afspraak Wethouder de Roosplein

Het Wethouder de Roosplein is een bekende ontmoetingsplek in Amsterdam-Zuidoost. Maynard liep op het plein direct een vriend tegen het lijf en ze besloten om die avond samen voetbal te gaan kijken. Maynard gaf aan dat hij eerst wel nog een paar mensen moest spreken. De drie mannen met wie Maynard een afspraak had, arriveerden even later in een donkerblauwe Volkswagen Polo. Van dit voertuig zijn camerabeelden. Zijn vriend zag hem daarna met de mannen praten, maar wat hij met ze besprak, hoorde hij helaas niet. De recherche is dringend op zoek naar mensen die informatie hebben over deze afspraak: met wie hij daar had afgesproken en waar de afspraak over ging. Van één van de drie mannen met wie hij sprak, is de vermoedelijke identiteit inmiddels achterhaald. Onderzocht wordt wat zijn mogelijk rol is in deze zaak, hetzelfde geldt voor de andere twee mannen. Het gaat om mannen van begin twintig, vermoedelijk van Surinaamse afkomst. Hun signalementen:

Man 1

 • Tussen de 20 en 25 jaar oud;
 • Donkere huidskleur;
 • Ongeveer 170 – 175 centimeter lang;
 • Tenger postuur;
 • Hij had een moedervlek rechts, tussen bovenlip en onderkant neus;
 • Hij droeg een lichtgrijs Nike trainingspak met capuchon op.

Man 2

 • Tussen de 20 en 25 jaar oud;
 • Licht getinte huidskleur;
 • Ongeveer 155 centimeter lang;
 • Breed postuur;
 • Hij had een snor;
 • Hij droeg een lichtgrijs Nike trainingspak met capuchon op en een zwarte jas over het trainingspak.

Maynard droeg zelf die avond een donker bomberjack met een zwart t-shirt, een donkere spijkerbroek en Louboutin-sneakers in spijkerstofkleur, met witte veters en een rode zool. Hij reed in zijn Volkswagen Golf in de kleur Nardo Grey met het kenteken NV-747-S.

Achtervolging

Rond 20.30 uur reden Maynard en zijn vriend ongeveer gelijktijdig weg bij het Wethouder de Roosplein. Op de route die Kelvin Maynard vervolgens aflegde, is hij naar alle waarschijnlijkheid gevolgd. Vanaf het plein is hij via de Wageningendreef naar de Valburgdreef gereden. Vanaf daar ongeveer ging de motorscooter vlak achter hem rijden: ze waren aan het bumperkleven. Bij de rotonde aan de Meerkerkweg sloeg Maynard de Langbroekdreef op. Toen hij daar voor het stoplicht bij de brandweerkazerne moest wachten, is de scooter links naast hem gaan staan, en is hij beschoten. Een deel van de achtervolging staat op beeld.

Schutter en vluchtvoertuig

Kelvin Maynard werd beschoten door een man die achterop een motorscooter zat bij een andere man. Op wat voor motorscooter de twee zaten, is nog niet duidelijk. Dit zou een tweewielig type, mogelijk een Piaggio Beverly, kunnen zijn geweest, maar het kan ook een motorscooter met drie willen zijn geweest. Zowel de bestuurder als de bijrijder droegen een helm, maar in verschillende kleuren. De bestuurder had een donkere helm met opvallende rode punten, de bijrijder een lichte. De daders zijn vanaf de Langbroekdreef in de richting van de Gooiseweg gevlucht en vervolgens waarschijnlijk via de S112 over de A9 in de richting van het centrum gereden.

Motief

Het is nog niet duidelijk waarom Kelvin Maynard is doodgeschoten. Er gaan geruchten dat hij betrokken was bij drugshandel. Uiteraard onderzoekt de recherche of dat klopt en of dat mogelijk iets te maken heeft met zijn dood, maar ook andere scenario’s staan nog open.

Vragen

Informatie delen

Heeft u iets gezien en/of gehoord van het schietincident, de eerdere achtervolging of de latere vlucht van de daders? Weet u meer over de laatste uren van Kelvin Maynards leven? Heeft u mogelijk camerabeelden die relevant kunnen zijn in het onderzoek? Of heeft u andere informatie over (het motief achter) dit dodelijke schietincident? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening