Ga naar content

Man en twee vrouwen gezocht voor babbeltruc Kelloggplaats

Rotterdam – De politie zoekt een man en twee vrouwen die op 12 juli een 94-jarige bewoner van de Kelloggplaats met een smoes zijn betaalpassen ontfutselen. Gelukkig is het slachtoffer alert. Als een medewerker van de bank later belt en naar zijn pincode vraagt, geeft hij die niet en hangt op.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op vrijdag 12 juli rond een uur of zeven ’s avonds krijgt het slachtoffer een telefoontje van iemand van de thuiszorg die zegt dat er twee medewerkers van de thuiszorg voor de deur staan. Hij vindt dit raar want hij verwacht niemand van de thuiszorg en er staat ook niemand voor de deur. Als hij dit zegt, wordt de verbinding verbroken. Even later staan er toch een man en een vrouw voor de deur die zeggen van de thuiszorg te zijn en ze willen met hem praten over gratis hulp door de gemeente.

Hij laat ze binnen en praat met de vrouw in de keuken. Vijf minuten lang is hij met haar alleen. Waar de man dan is, weet hij niet. Na een half uur gaan deze vriendelijke mensen weer weg.

Later op de avond wordt het slachtoffer opgebeld door een medewerker van de bank. Zijn bankpas is gevonden wat vreemd is want het slachtoffer is zijn pas niet kwijt. Als de medewerker naar zijn pincode vraagt, hangt hij op en gaat op zoek naar zijn passen en ontdekt dat die weggenomen zijn. Hij belt direct de bank en laat zijn passen blokkeren. Zo voorkomt hij dat er geld van zijn rekening gehaald wordt.

Op de beelden van de bewakingscamera in de hal van de flat zijn de man en vrouw die bij het slachtoffer zijn binnen geweest in het gezelschap van een tweede vrouw. Ook zij wordt door de politie gezocht. Heeft u deze mensen die avond gezien of heeft u andere informatie over hen? Meldt dit dan via het tipformulier hieronder of bel de Opsporingstiplijn, tel: 0800-600. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: tel: 0800-7000.

Signalement verdachte 1
Een jonge vrouw met een slank postuur en ongeveer 1.65 m lang. Ze droeg ene beige hoofddoek, zwarte zonnebril, blauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen. Ze had een zwarte schoudertas bij zich.

Signalement verdachte 2
Man met een stevig postuur, donker kort haar en ongeveer 1.80 m lang. Hij droeg een donker gekleurde baseballpet met een wit logo, zwarte zonnebril, donkerblauwe spijkerbroek, roze trui met lange mouwen en zwarte sportschoenen met een witte zool. Hij droeg een zwarte tas met schouderriem.

Signalement verdachte 3
Een vrouw met een stevig postuur en ongeveer 1.75 m lang. Zij was brildragend en droeg een donkergrijze hoofddoek, een witte jurk met daarover een crèmekleurig vest. Onder de jurk had zij een zwarte legging aan. Ze droeg donkere schoenen en had een donkerbruine schoudertas met lange schouderriemen bij zich.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening