Ga naar content

Handgranaat aangetroffen bij café

In het centrum van Zwolle wordt op dinsdag 14 januari een handgranaat ontdekt bij café Bruut aan de Voorstraat. Zowel het café als de eigenaar ervan lijken sinds oktober 2018 doelwit van bedreigingen. De handgranaat werd ontdekt om 08:20. Een gebied rond de Voorstraat werd afgezet en winkels ontruimd zodat de handgranaat veilig kon worden afgevoerd. Uit onderzoek blijkt dat die nacht, om 01:00 uur een man het explosief aan de deur hangt. 

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Aan de hand van het onderzoek en de tips die we tot nu toe hebben ontvangen, weten we welke route de verdachte die nacht heeft afgelegd. Zo is te zien dat hij vanuit de richting van de Rembrandtlaan via de Dijkstraat naar de straat de Buitenkant loopt. Vervolgens loopt hij via de Melksteeg de Voorstraat in. Hij loopt het café eerst voorbij en keert bij de Grote Markt weer om. Op het moment dat hij weer langs Bruut loopt komt een fietser met opvallende rugzak voorbij, net als twee cafébezoekers. De verdachte hangt rond 01:00 uur de handgranaat aan de deurklink van café Bruut en vanaf daar rent hij de binnenstad van Zwolle weer uit via de Dijkstraat over het water. Bij de volgende brug en de rotonde lijkt hij rechtdoor te zijn gegaan, de Rembrandtlaan in.

Aanvankelijk dachten wij dat het witte voor het gezicht van de verdachte een masker is, maar het kan ook een sjaal zijn.

Omschrijving

Vragen

Wij willen graag de fietser met de opvallende rugzak en cafébezoekers van het Vliegende Paard spreken. Daarnaast willen we in contact komen met iedereen die de verdachte rond 01:00 uur heeft zien rennen op de genoemde route. Reed u daar met een dashcam of zijn er omwonenden die misschien camera’s hebben? Herkent u het loopje van de verdachte? Zijn postuur of kleding? Laat het ons weten!

Help ons om deze zaak op te lossen en neem contact met ons op via de gratis tiplijn 0800–6070 of op 0800-7000 (anoniem). U kunt ook het tipformulier invullen.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=MYk0TMvSm0E

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=jp_LM3Liz0Q

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening