Ga naar content

15.000 euro beloning voor gouden tip over dood Robby Klomp

In de nacht van maandag op dinsdag kwam een 44-jarige Rozenburger om het leven bij een steekincident aan de Rammenasdreef. Het onderzoek is nog altijd in volle gang. Het 20-koppige rechercheteam zoekt nog steeds naar meer getuigen en camerabeelden die meer kunnen vertellen, bijvoorbeeld over de route die de vluchtauto na het incident heeft afgelegd. Ook horen ze het graag als mensen een peddel met afgebroken steel hebben gevonden daar in de omgeving, of meer kunnen vertellen over eerdere incidenten rond het adres aan de Rammenasdreef, die mogelijk een link hebben met de vier lichtgetinte twintigers die volgens getuigen verantwoordelijk zijn voor de dood van deze onschuldige vader, of de donkere Seat die kort daarna wegreed. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De 44-jarige Robby Klomp, vader van een 20-jarige dochter, eet op maandag 23 december bij een bevriend stel. Er is nog een andere vriend aanwezig, die vlak bij het stel in de buurt woont. Na het eten, rond half twaalf, gaat hij lopend naar huis. Als hij thuis aangekomen is, wordt er ongeveer 10 minuten later op de ramen en deur geklopt. Hij vertrouwt het niet en belt het echtpaar waar hij zojuist vandaan komt. Robby en de man van het stel gaan op onderzoek uit. Robby neemt een houten peddel uit de tuin mee om zich, indien nodig, mee te kunnen verdedigen. Ze zien enkele mannen bij de schutting van het huis en roepen dat ze weg moeten gaan. De mannen rennen weg en stappen in een donkere auto. Ze doen de deuren dicht, maar die gaan meteen weer open als Robby roept dat hij het kenteken heeft gezien. Er stappen vier mannen uit. De vriend van Robby rent weg om de politie te bellen, en Robby blijft alleen achter en wordt door de mannen neergestoken. Dan rijdt de auto de wijk uit en Robby overlijdt korte tijd later.

We hebben deze zaak nog altijd niet kunnen oplossen en hebben uw hulp hard nodig. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro beschikbaar gesteld.

Volgens getuigen gaat het om vier lichtgetinte mannen, vermoedelijk in de 20. Twee van hen droegen een jas met een bontkraag, maar verder hebben weinig mensen hen goed gezien. Wij denken dat de auto waar ze in reden een donkere Seat is, type Leon of Ibiza. Er zijn ook beelden van de auto als hij de wijk in komt rijden. Dat was die maandagavond 23 december rond 23.40 uur. Robby had het kenteken gezien, maar kon ons het niet meer vertellen. Uiteraard willen we nog steeds heel graag informatie over deze auto, en waar die nu kan zijn.
Weet u mogelijk om wie het gaat of heeft u meer informatie over de auto? Laat het ons weten.

We zoeken niet alleen informatie over die avond zelf, maar zijn ook op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen over eerdere incidenten rond het huis aan de Rammenasdreef. De bewoner bood allerlei mensen geregeld onderdak aan. Uiteraard hebben we daarover met hem gesproken, maar we willen ook een beroep doen op buurtbewoners in Spijkenisse. Heeft u daar eerder dingen gezien of gehoord die ons naar deze vier daders kunnen leiden? Is die auto al eerder in de buurt geweest? We snappen dat het een hele stap kan zijn om daar over te vertellen, maar het helpt ons om daar de buurt veiliger te maken.

Heeft u meer informatie over dit incident, weet u wat er aan vooraf kan zijn gegaan of heeft u beelden van die nacht uit de omgeving waarop de mogelijke vluchtauto te zien is, neemt u dan alstublieft contact op via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Melden kan ook anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

schutting met RIP Robby, de plek waar hij gevonden is

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=https://opsporingverzocht.avrotros.nl/zaken/item/onderzoek-dood-robby-klomp-in-volle-gang/

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening